Inici Societat Capellades rep mig milió d’euros de la Diputació per rehabilitar el seu...

Capellades rep mig milió d’euros de la Diputació per rehabilitar el seu ajuntament

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha aprovat en el seu pressupost per l’any 2019 una partida específica de més de mig milió d’euros per rehabilitar la part antiga de l’edifici consistorial de Capellades.

Tal com destaca l’Alcalde de Capellades, Aleix Auber, “fa temps que l’equip de govern treballava en aconseguir aquest finançament i tot just ara, veiem com les diferents converses amb l’anterior presidenta, Mercè Conesa, i amb l’actual president de la diputació, Marc Castells, han esdevingut en un gran resultat. Els canvis presidencials de la Diputació de Barcelona ens van fer patir més del previst, però la seva ajuda és determinant per afrontar aquest primer gran tram del projecte. El pressupost final és molt alt -més d’un milió d’euros- i des del principi, sabent que un cost així és molt difícil d’afrontar per l’Ajuntament de Capellades, es va dividir el projecte en dues fases i vam apropar-nos a la Diputació per mirar que també se’l fessin seu. El resultat ha estat, pel moment, molt satisfactori. Aquesta és una obra important per Capellades per tal de donar un millor servei als vilatans. Cal saber que les dependències útils actuals (menys del 50% de tot l’edifici) estan suportant bona part de les àrees tècniques i administratives de l’Ajuntament. Això provoca una falta d’espai evident que, a més de les incomoditats laborals, provoca que d’altres àrees de treball estiguin desplaçades també a la biblioteca municipal. Tenim l’obligació de disposar d’unes instal·lacions de treball òptimes com també de donar les màximes facilitats al ciutadà que s’hi adreça. Aquesta és una acció de futur per a la vila ”.

Actualment l’edifici històric de l’Ajuntament està molt mal conservat i no s’utilitza des de fa anys ja que la major part de l’activitat es desenvolupa a la part nova de l’edifici.

La primera fase de la reforma consistirà en la resolució de les patologies existents i l’adequació estructural de l’edifici històric als nous espais i a les normatives actuals.

Entre d’altres actuacions es preveu recuperar l’accés històric a l’Ajuntament des del carrer 11 de setembre, facilitant l’accés per a tothom concentrant les escales en un sol tram que es pugui salvar fàcilment amb una plataforma. El projecte recull la creació d’un recinte a peu pla per a un lavabo adaptat, rehabilitar estructuralment l’escala central actual, executar uns nous fonaments i recalçar els antics, reforçar les bigues de fusta i metàl·liques existents, substituir la coberta i les canals perimetrals tot elevant la zona posterior per tal d’ampliar l’Ajuntament i per al recinte tècnic necessari per a la futura maquinària de ventilació. Durant les obres es tractaran les humitats, es rehabilitarà la façana tant del carrer 11 de setembre com la del carrer Ramon Godó i es configurarà els nivells i espais interiors, però sense acabats, distribució o interiors, que es perfilaran millor a la segona fase d’actuació.

Ara que la Diputació de Barcelona ha aprovat concedir la subvenció de 514.000 euros, cost total d’aquesta primera fase, el següent pas serà treballar per tal que l’execució pugui començar aquest mateix 2019 i també en aprovar en el projecte executiu de la segona fase.

FER UN COMENTARI

*