Inici Societat Ajuntament i Diputació fan millores en 15 habitatges de persones grans d’Igualada

Ajuntament i Diputació fan millores en 15 habitatges de persones grans d’Igualada

COMPARTIR

El Programa d’Arranjament d’Habitatges per a les Persones Grans, que duen a terme conjuntament l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona, ha permès dur a terme millores en un total de quinze llars entre els mesos de maig i juliol. S’hi han invertit 25.000 euros, el 80% aportats dels quals han estat aportats per la Diputació i la resta per l’Ajuntament. Principalment s’han efectuat reformes en banys, canviant les banyeres per plats de dutxa i afegint-hi altres ajudes tècniques que facilitin el dia a dia de les persones grans a casa seva. El programa té l’objectiu de fer reformes bàsiques als habitatges de les persones grans més vulnerables i que han estat ateses als serveis socials, per a garantir les condicions de seguretat i habitabilitat mínimes, afavorir l’accessibilitat, millorar les condicions de la llar i promoure l’autonomia funcional i la seva qualitat de vida.

Nova convocatòria a Capellades

Capellades s’ha sumat al programa de la Diputació de Barcelona que ajuda l’arranjament d’habitatges en forma de petites reformes bàsiques en els domicilis per millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb dificultats. Les intervencions estan supervisades per una direcció facultativa a qui les tècniques dels serveis socials municipals poden adreçar totes aquelles consultes referents a les intervencions.

Bàsicament es fan arranjaments en banys, com ara la substitució de la banyera per un plat de dutxa, adaptacions al lavabo, terres antilliscants o ajudes tècniques. També millores a la cuina com el canvi de plaques de gas per plaques elèctriques, col·locar terra antilliscant o bé intervencions més generals com eliminar un graó,  posar barres o agafadors a zones de pas.

La Diputació de Barcelona es fa càrrec del 80% del cost de l’obra i l’Ajuntament de Capellades en cobriria el 20% restant.

Dins aquest programa ja s’han realitzat 12 arranjaments (2016) i ara queden per atorgar 12 arranjaments (2017).

A aquest programa s’hi pot agregar sempre que es pugui acreditar discapacitat, dependència o bé ser major de 80 anys, viure sol o amb una altra persona gran, i es valorarà la situació econòmica segons els barems econòmics de serveis socials.

Per sol·licitar més informació sobre aquest programa, o bé per tramitar la documentació, cal demanar hora als serveis socials de Capellades, del 5 a 15 de setembre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*