Inici Destacats Capellades recordarà a 35 veïns represaliats pel franquisme en l’acte d’homenatge a...

Capellades recordarà a 35 veïns represaliats pel franquisme en l’acte d’homenatge a Companys

COMPARTIR

Aquest diumenge 15 d’octubre es fan arreu del país diferents actes d’homenatge al President Companys coincidint amb el 77 aniversari del seu afusellament.

A Capellades, com és habitual, a les 7 del matí ERC Capellades iniciarà els actes amb el llançament de salves en honor al President Companys.

L’acte institucional és previst que comenci a dos quarts d’una del migdia davant el monument al president Lluís Companys al carrer que porta el seu nom amb les ofrenes florals d’ERC-Capellades i del propi Ajuntament.

A continuació, i com a principal novetat d’enguany, es retrà homenatge a les víctimes dels judicis franquistes a Capellades. Àngel Soteras, regidor de Cultura, destaca la importància d’aquest reconeixement: “Com Companys, víctima de la dictadura franquista, empresonat amb la col·laboració dels nazis i afusellat després d’un simulacre de judici, també 35 homes i dones de Capellades van ser jutjats, i condemnats en la majoria de casos, per la dictadura franquista. La llista de penes, que van dels sis anys de presó a condemnes a mort, mostra clarament la brutalitat del franquisme i comprovar com judicis i execucions es van continuar realitzant un cop acabada la guerra evidencia la seva mesquinesa.

Des de l’Ajuntament de Capellades entenen que aquest reconeixement a aquestes 35 persones i a traves d’elles per extensió a tots els exiliats i represaliats per la dictadura no és només un acte de recuperació de la nostra memòria històrica –que prou que ens convé vist els darrers esdeveniments-, sinó simplement de justícia”.

Homenatge del Casal Popular El Foment

El Casal Popular d’Igualada ret homenatge al president Companys el diumenge 15 d’octubre, a les 6 del matí, al carrer de Lluís Companys (les Comes II), davant del monòlit construït en honor seu.

En l’acte es diran unes paraules, es faran les salves d’honor i, després, hi haurà esmorzar per a tots els assistents.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*