Inici Art Capellades, a punt pel seu tercer Capvespre d’Art

Capellades, a punt pel seu tercer Capvespre d’Art

COMPARTIR

Dissabte 12 d’agost, en la prèvia de la Festa Major de Capellades, tindrà lloc la tercera edició del Capvespre d’Art al pati i enguany també a l’interior del teatre de la Lliga. Organitzat a tres bandes pel Taller de Capellades (un espai artístic creatiu on durant tot l’any es comparteix la passió artística), l’Ajuntament de Capellades i La Lliga, en aquesta ocasió presenta una bona colla de novetats, un increment destacat d’artistes participants i el mateix esperit de punt de trobada creativa de sempre.

Després que a començaments de juny s’obrís la convocatòria de participació a tothom, enguany seran 51 els artistes que hi prendran part des de les següents tretze disciplines artístiques diferents: Pintura, dibuix, cartelleria, escultura, dibuix digital, collage, forja, pintura mural, joieria, fotografia, urban sketch, fusta i esbós. Si tenim en compte que a la primera edició del 2015 eren 8 els artistes participants i l’any passat un total de 36, l’increment de participació fins als 51 és la millor evidència de la consolidació d’aquesta trobada artística anual.

També en aquesta edició hi haurà un espai en record d’algun artista local finat. Si l’any passat es va fer un petit homenatge a l’artista Jordi Pons, que havia participat en el primer Capvespre d’art i que va morir fa poc més d’un any, en aquesta edició s’exposaran un parell de quadres de l’Amadeu Freixas Vivó, segons l’acord a què s’ha arribat amb la família.

Altres novetats de l’edició d’enguany tenen a veure amb la connexió amb les noves tecnologies des d’un punt de vista creatiu i artístic. D’aquí ve la presència del dibuix digital, les noves tècniques fotogràfiques i els nous recursos creatius de la cartelleria que s’exposaran a través de diverses projeccions a l’interior del teatre de la Lliga, on també hi haurà una exposició fotogràfica organitzada per la recentment creada Agrupació Fotogràfica de Capellades a partir d’imatges recollides a la pàgina de Facebook “Imatginat”. Així mateix es projectarà la gravació del procés de creació d’una obra mural d’un artista local que ha estat enregistrada prèviament.

En el transcurs del Capvespre d’Art també es durà a terme una activitat mural col·lectiva impulsada des del Taller i oberta a nens i nenes, hi haurà una zona dedicada a obres de petit format i es convocarà un concurs de fotografia d’instantànies que s’hauran de penjar a la pàgina del Facebook del Capvespre d’Art i que seran valorades i premiades per un jurat.

El Capvespre d’Art manté l’esperit inicial amb què va començar fa tres anys a partir de tres objectius. Fomentar la relació entre els artistes de Capellades i de llocs propers com la Torre de Claramunt, Vilanova d’Espoia, sant Pere Sacarrera i Pinedes de l’Armengol, mostrar el ventall artístic que té Capellades i aquestes poblacions i reforçar el contacte entre els artistes i el públic interessat en l’adquisició de les obres dels primers. En definitiva, consolidar un punt de trobada efectiu entre totes les persones apassionades per l’art i per la creació artística. La tercera edició tindrà lloc a Capellades el 12 d’agost entre les 19.00 i les 22.30 h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*