Inici Destacats Capellades obre la seva setmana de Festa Major

Capellades obre la seva setmana de Festa Major

COMPARTIR

Tot és a punt per la Festa Major de Capellades, del 14 al 17 d’agost. Però aquest dissabte ja s’aniran fent tots els actes de “La Prèvia”.

Aquest dissabte dia 10, des de les 10 del matí, es farà una Pintada del mural de la Festa Major Popular, a la Ronda del Capelló. També al matí Capellades Comerç proposa nova edició de les Botigues al carrer. Al vespre, a les 8, teatre de la mà del Grup Teatral, amb l’obra “El Nom”. Les entrades es poden comprar aquest divendres de 7 a 8 del vespre o bé 2 hores abans de la funció. El preu de l’entrada general són 8 euros. En pagaran 6 els menors de 25 o bé els socis de La Lliga. Encara per aquest dissabte 10 hi ha el II Sopar-bingo-disco de les entitats, organitzat per les entitats de Gegants de Capellades, Club de Futbol Capellades, Hoquei Club Capellades i Club de Futbol Sala Capellades. Els tiquets es poden comprar anticipadament o bé a la mateixa plaça per 9 euros.

El diumenge 11 d’agost es llevarà amb un Concert d’Orgue de Festa Major amb l’Hèctor Patis a l’església de Santa Maria de Capellades, a les 12:15. Per la tarda, a partir de les 7, V Capvespre d’Art al Pati de La Lliga amb la participació de molts capelladins que presentaran els seus treballs de pintura, escultura, fotografia i d’altres. A les 19:30, sortint de la Plaça de la Bassa i sense inscripció prèvia, també hi ha la IV Cursa d’Orientació que proposa la Festa Major Popular.

El dilluns 12 d’agost també ve carregat de propostes. La primera és a les 20:30, amb la recuperació del Correfoc Infantil, organitzat per Dimonis de Capellades. L’estrena es farà a la plaça Catalunya i el recorregut pujarà pel carrer Pilar, Passeig Concepció i fins la plaça de la Bassa.

Una hora més tard, a la plaça Àngel Guimerà, Capellades Comerç organitza el primer Degusta Capellades. Es poden comprar anticipadament per 13 euros els tiquets que donen 2 copes de vi i 5 tapes. En el mateix moment, valdran 15 euros. Per acabar la nit, al carrer Abat Muntadas, concert amb el grup de versions “La Cosa Nostra”.

El dimarts 13 tindrà propostes nocturnes amb el Sopar Popular que es fa a la plaça de la Bassa a les 21:30. Els tiquets només anticipats es poden comprar a l’Estanc del Carrer Pilar o al Jaç Roig. A les 23, començarà el Concert dels Filisbusters.

El primer dia pròpiament de Festa Major és el 14 d’agost i començarà com sempre amb el Campionat de Petanca que organitza el Club de Petanca Capellades, a partir de les 9 del matí. També al matí de 10 a 12 hores hi haurà inflables al Camp Municipal d’Esports de Capellades. A les 12:30, inauguració de l’exposició “Pintures i escultures” de la Roser Teixidó que es podrà visitar fins a l’1 de setembre a Casa Bas. A les 13:30 concert vermut organitzat per Lemon Day als Jardins de Casa Bas. Al vespre el protagonisme és per al Correfoc, que comença amb el Passeillo des de la plaça Verdaguer fins la plaça Àngel Guimerà. D’allà surt el Correfoc, a les 10 de la nit. Cal anar protegit amb roba de cotó. A les 24 hores començarà als Jardins de Casa Bas el Concert del Taller de Músics amb la Raquel Lua Duet i mitja hora després a la plaça de la Bassa la Nit de PD’s amb DJ Ivanox Selectha i PD EFA.

El dia 15 d’agost, els Grallers i Tabals de Capellades faran el Toc de Matinada a les 8 del matí. Els prendrà el relleu la Xaranga, que sortirà a les 10. A les 11, Ofici de Festa Major a l’Església de Santa Maria, que acabarà amb el ball de Gegants, Gegantets i l’Esbart Dansot de Capellades. En sortir, els Falcons seran a la plaça Verdaguer fent les seves figures fins les 12 que començarà el Pregó. Enguany serà amb la Maria Teresa Costa Corbella, la llevadora que ha ajudat a néixer capelladins durant moltes dècades. En acabar, sortirà una cercavila amb Capgrossos, Gegants, Gegantets i La Xaranga que portarà tothom fins la Font Cuitora, on el Concert-vermut serà amb Flamingo Tours, a partir de les 13:30.

Per la tarda, a les 6, hi haurà la tradicional Bicicletada que organitza l’Esplai Aliret. A la mateixa hora hi havia previst el tradicional Partit de Futbol, però finalment s’ha suspès. A les 18:30 la plaça Espanya acollirà el Circ-clown de carrer amb la Cia. Los Barlou. A les 19 hores, qui vulgui ballar sardanes podrà fer-ho amb la Cobla Almogavarenca a la plaça Catalunya.

Per la nit, a les 22:00, Concert i ball amb l’Orquestra New Marabú a la Piscina Blava, amb entrada lliure. A les 11 de la nit començarà una xaranga per animar tothom a ballar amb el grup de rock Contracorrent, que actuarà a la plaça Verdaguer, on també s’hi instal·larà un punt lila per garantir unes festes lliures d’actituds sexistes. Finalment, a les 12 a la plaça de la Bassa, Nit de Concerts amb Homes llúdriga, Tesa i PD Parpe’ls i a la 1 de la matinada amb DJ Marvin.

El divendres 16 d’agost també arriba carregat d’activitats. Al matí, a les 11:15, ofici religiós a l’Església. A les 12:30 Festa de l’aigua amb Gil Ratataplan i l’escuma de colors a la plaça d’Espanya. A la 1, a la plaça de la Bassa, nova edició del Cuinem La Bassa, on tothom pot anar i cuinar-se allà mateix el dinar. Cal recordar que hi ha poques ombres i que, per tant, per protegir-se cal portar tendals o para-sols. L’espectacle infantil serà a dos quarts de 7 a la plaça Àngel Guimerà, amb el Centre de Titelles de Lleida escenificant “Kissu”. A les 8 del vespre, un canvi. Primer era previst que el Concert de Capvespre es fes al Pati de La Lliga, però finalment es farà a l’espai d’oliveres dels Jardins de Mossèn Pere Ribot, al Capelló, amb Moisès Fernández Via, tocant “Clàssics de Festa Major”.

A les 10 de la nit comença el sopar de la Nit de les Barraques a la plaça Catalunya, animat per DJ Brown. A mitja nit actuaran els Gramophone Allstars Bigband, a la 1:30 “Lildami en concert” i a les 3, el grup de versions The Jukebox. La matinada portarà tothom qui vulgui en cercavila fins el forn L’Espiga a esmorzar.

El darrer dia de Festa Major és el 17 d’agost, dissabte. A les 11 Taller de Paper al Museu Molí Paperer i a la 1, Cercavila Arrossera per animar la gent a anar a la Font Cuitora a participar a l’Arrossada Popular. Els tiquets es poden comprar anticipadament a la Piscina Blava o bé el mateix dia a 6,50 euros.

Per la tarda, l’espectacle infantil serà a la Plaça Verdaguer amb la Cia. La Pera Llimonera presentant “Baobab”, un espectacle que va guanyar el premi al Millor Espectacle a la Mostra d’Igualada d’enguany. També per la tarda a la mateixa hora, 18:30, comença el Cercastasques. Els tiquets, a 10 euros, es compren abans de començar. Encara a les 19 hores, Havaneres i cremat amb el grup Peix Fregit, a la Font Cuitora.

Per la nit, queda l’obra de teatre “Orgasmes”, amb Roger Pera, a les 10 a la Piscina Blava. Les entrades, com és habitual, a 10 euros anticipades a la recepció de la Piscina. Per acabar la Festa Major de Capellades, cercavila de cloenda amb la Xaranga Street Band Project, des de la Piscina Blava fins la plaça Verdaguer on hi haurà la Petardada de tancament de Festa Major a mitja nit.

Cal recordar finalment que l’Agrupació Fotogràfica Capellades organitza el 3. Concurs Fotogràfic “Festa Major de Capellades 2019”, amb 2 temes: els actes captats durant la Festa Major de Capellades i les “Fonts de Capellades”, que donaran lloc al 1r. Trofeu Memorial Toni Miquel. Les bases, al web municipal i al de l’Agrupació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*