Inici Societat Capellades instal·la tamborets per facilitar l’alletament matern

Capellades instal·la tamborets per facilitar l’alletament matern

COMPARTIR

Capellades ha estat el primer municipi de Catalunya a instal·lar tamborets per a l’alletament a la via pública. Són uns reposapeus circulars –fets de plàstic reciclat- que permeten alletar als nadons de manera més còmode ja que a l’aixecar els genolls no s’ha de fer tanta força per aguantar la criatura. Alhora, també seran d’utilitat per a la gent gran, ja que al tenir les cames més elevades, facilita el seu descans.

Els tamborets per l’alletament han estat dissenyats exclusivament pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Capellades, per tal d’afavorir la lactància i fomentar el dret dels nadons a alimentar-se a la via pública.

D’una banda, des de la regidoria d’Equitat s’ha promogut la formació acadèmica a l’àrea d’urbanisme per plantejar la distribució de l’espai públic de la vila des d’una perspectiva de gènere. D’altra banda, en els darrers mesos es va realitzar una marxa exploratòria amb dones de la vila, per analitzar la vila des d’aquest punt de vista, i indicar aquells punts i aquelles característiques que caldria millorar i posar-hi accent.

La perspectiva de gènere, en l’àmbit urbanístic, té com a objectiu la creació d’uns espais i una ordenació urbana que resulten adequats per a fer més confortable el treball reproductiu, les labors d’atenció i, sobretot, la vida quotidiana, i, per descomptat, pretén crear uns espais més segurs i uns entorns més agradables i reconfortants per a la trobada. L’urbanisme amb perspectiva de gènere no és un urbanisme exclusiu de les dones, és un urbanisme que proposa un disseny i una ordenació que té en compte els rols que s’han assignat a la dona, actualment també exercits pels homes. Aquesta forma d’urbanisme té en compte totes les etapes de la vida de l’ésser humà, des de la infància a la vellesa, i no pensa exclusivament en la part social que es troba en l’etapa del treball productiu, com ocorre encara avui en la majoria dels casos.

S’ha col·locat 2 tamborets als Jardins de la Bassa, 1 als Jardins del Capelló, 1 altre al costat de la llar d’infants al jardinets del carrer Sarrià de Ter i un darrer al jardinets del carrer Lluís Companys, al costat de l’escola Mare del Diví Pastor.

Aquests tamborets incidiran en aquesta línia ja que contribuiran a millorar les condicions per alletar en els espais públics.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*