Inici Destacats Capellades inicia dissabte el seu segon Festival d’Orgue

Capellades inicia dissabte el seu segon Festival d’Orgue

COMPARTIR

Dissabte a les 9 del vespre arrenca la segona edició del Festival d’Orgue de Capellades amb un concert a càrrec de la Coral Cantiga i el Gents Madrigaal Koor, de Flandes, amb Polifonia sacra de Flandes i Catalunya. Les entrades per aquest recital i també per al darrer es poden comprar a través de Tiquetea o bé una hora abans de començar.

Serà el primer dels quatre concerts que organitza enguany l’Ajuntament de Capellades amb la col·laboració d’Amics de l’Orgue.

El diumenge 19 de novembre es farà a les 12:30 el Concert de Santa Cecília, “Cornucòpia, música per a gralla i orgue”, amb Joanatan Carbó a l’orgue i Jordi Mestres a la gralla.

El tercer serà el Concert de Tardor, el diumenge 3 de desembre a les 6 de la tarda. Miquel González a l’orgue i Helio García a la trompeta interpretaran els grans compositors del Barroc.

Finalment el Concert de Nadal, “Bach segons Juan de la Rubia”, serà el diumenge 17 de desembre a les sis de la tarda, amb aquest organista com a intèrpret únic. Aquest concert de cloenda es farà coincidint amb la Marató de TV3 i s’hi destinarà la recaptació.

A més dels 4 concerts, a l’edició anterior va tenir molt bona acollida el taller que es va fer a les escoles per tal d’ensenyar com funciona l’orgue Freixas Vivó i per això enguany es repetirà la proposta.

Àngel Soteras, regidor de Cultura i Promoció, explica com “ens refermem en la nostra voluntat de fer de Capellades un referent per als amants de la música, portant-hi els millors concerts i fent d’aquests concerts i de l’orgue Freixas Vivó un reclam més pel qual pagui la pena de venir a Capellades. El 2016 vam tocar sovint el cel i quan toques el cel, costa deixar-lo. Així doncs, tornem a buscar l’excel·lència amb els millors intèrprets (Juan de la Rubia, Coral Cantiga, Gens Madrigaalkoor, Jonatan Carbó) i continuem alhora amb la recerca de la varietat descobrint l’orgue no només sol sinó amb coral, amb trompeta o, fins i tot, amb gralla.”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*