Inici Societat Capellades estrena un espai per als gossos

Capellades estrena un espai per als gossos

COMPARTIR

Aquests dies ja es pot gaudir del nou espai que s’ha creat al costat de la Font Cuitora específicament per als gossos.

Tal i com destaca el regidor d’Urbanisme, Sergi Pérez, “la voluntat de l’equip de govern és afavorir que hi hagi una bona convivència entre els animals i les persones. Per això, d’una banda hem creat una normativa que regula la tinença d’animals i de l’altra, hem condicionat aquest espai d’esbarjo per als animals”.

En el camí que puja cap al cementiri s’ha tancat un terreny d’uns 657 metres quadrats i s’ha arreglat amb papereres –per dipositar-hi a dins els excrements dels animals-, font per beure aigua, focus per il·luminar –estarà obert fins a mitja nit-, un banc per seure els propietaris, un tancat de pedra i 127 metres lineals de tanca per delimitar l’espai.

A finals de l’any 2016 es va aprovar una ordenança per regular la tinença d’animals. En aquest marc, es va instal·lar senyals indicatius pels carrers de la vila amb alguns dels aspectes més rellevants de l’ordenança i es va fer una campanya informativa. Paral·lelament la Policia Local va explicar als usuaris aquesta nova normativa, d’obligat compliment i amb sanció per a qui no la segueixi.

Algunes de les qüestions que es recullen en aquesta ordenança són que és obligació del propietari mantenir-lo en bones condicions higiénicosanitàries. L’animal ha d’estar censat a l’Ajuntament de Capellades, identificat amb un microxip homologat, vacunat i amb cartilla sanitària. A la via pública, el gos ha d’anar sempre lligat amb collar i queda prohibida la presència d’animals domèstics en els sorrals dels parcs infantils.

L’ordenança especifica les sancions econòmiques, com per exemple, no recollir els excrements dels animals a la via pública i embrutar les façanes amb els seus orins està tipificat com una infracció greu i tindrà una multa de 250 € .

En aquest sentit cal recordar que la Policia Local té capacitat sancionadora, sobretot en matèria de benestar i salut dels animals. Ara, amb l’obertura d’aquest espai es vetllarà especialment que les persones no deixin córrer els gossos lliurement.

En aquest nou espai els gossos podran córrer i jugar sense corretja. Els propietaris hauran de recollir el seus excrements i tirar-los a les paperers que s’hi ha habilitat.

Des de la regidoria d’Urbanisme, afirma el regidor Sergi Pérez, “s’espera que els propietaris d’animals es facin seu aquest nou espai i així s’eviti la proliferació d’excrements a la via pública”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*