Inici Destacats Capellades estalvia més de 7.000 euros anuals en l’electricitat dels equipaments

Capellades estalvia més de 7.000 euros anuals en l’electricitat dels equipaments

COMPARTIR

L’Ajuntament de Capellades ha aconseguit estalviar més de 7.000 euros anuals en la despesa elèctrica dels seus edificis i equipaments.

Per aconseguir reduir la factura, els serveis tècnics municipals han fet un estudi per analitzar en quines instal·lacions municipals es podrien aplicar mesures. I n’hi ha hagut prou revisant la potència elèctrica contractada en alguns equipaments per aconseguir un primer estalvi, emmarcat en l’objectiu del govern de la CUP i ERC de fer un ús més sostenible dels recursos energètics.

Per exemple, a la Piscina Blava, passant de 38 a 25 KW, s’estalvia 532,48 euros anuals. A l’aparcament de la Plaça Catalunya, disminuint de 34’64 kW a 10’39, l’estalvi és de 1.318’15 euros. Encara és més gran aquesta xifra a la Biblioteca, on passant de 87 a 33 kW, es redueix la despesa en 2.870 euros. També s’ha modificat la potència contractada a l’escola Marquès de la Pobla, Cal Ponet i a l’enllumenat públic del carrer Garbí. La suma de les rebaixes de potencia en tots aquests espais públics suposa un estalvi de 7.115 euros anuals.

Paral·lelament, el govern ha anunciat que estudiarà nous espais on aplicar aquestes mesures mentre completarà la substitució de bombetes i fluorescents per leds a la llar d’infants Vailets i a l’escola Marquès de la Pobla.

El regidor d’Urbanisme, Sergi Pérez, ha explicat que “un dels únics inconvenients dels leds és que són cars”, però avança que per poder-ho assumir “anem fent la substitució d’enllumenat de manera progressiva amb l’objectiu final que acabin implantats a tot arreu”.

FER UN COMENTARI

*