Inici Destacats Capellades diu Sí al referèndum amb un mosaic humà

Capellades diu Sí al referèndum amb un mosaic humà

COMPARTIR

La Plaça de Catalunya de Capellades va ser l’escenari, diumenge a la tarda, de la “Festa del Sí”, un acte de la campanya pel referèndum de l’1 d’octubre.

Impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana del municipi amb el suport de la resta d’entitats sobiranistes, l’objectiu era fer un mosaic humà amb un sí. Centenars de persones han construït, sota les instruccions dels organitzadors, un SÍ negre sobre fons blanc amb centenars de cartolines negres i blanques. Desenes d’infants havien pintat abans grans papers de colors que han delimitat el mosaic.

Després d’un primer SÍ humà, l’alcalde de Capellades, Aleix Auber, ha assegurat que l’1 d’octubre “votarem sense complicacions, els del sí i també els del no” i reivindicava que “el nostre vot estarà defensant els drets civils i socials del poble català”.

El batlle obria una sèrie de breus parlaments de persones de diferents àmbits de Capellades, cadascuna de les quals ha exposat els seus motius per votar al referèndum abans de dipositar una butlleta en una urna. En acabar, tots plegats a l’escenari han format la frase “Referèndum és democràcia”.

Després d’aquesta reivindicació, els participants a l’acte han format novament el SÍ al mig de la plaça. La part més festiva de l’acte ha donat pas a la cloenda i els parlaments.

L’historiador Agustí Alcoberro, membre del secretariat nacional de l’ANC, ha lamentat que els darrers dies “l’Estat espanyol s’ha tret la careta i ha mostrat la seva cara més autoritària” i assegura que “han arribat fins aquí perquè per primera vegada tenen por”. Alcoberro va recordar també que a principis del segle XX “a Europa hi havia 15 estats i a dia d’avui n’hi ha més de 50”, perquè “cada poble, tard o d’hora, ha decidit ser sobirà”.

Des d’Òmnium Cultural, Ignasi Termes, alerta que amb les seves darreres accions, l’Estat “està declarant il·legal la democràcia” perquè “la de la por és la única campanya que saben fer”. La presidenta de Súmate, Montse Sánchez, va voler deixar clar que “estem molt orgullosos de les nostres arrels” i va instar els assistents a animar a votar tothom: “ni és il·legal ni és delicte”.

Finalment, el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni, assegurava que davant el repte de l’1-O “us necessitem, ens necessitem tots”.

FER UN COMENTARI

*