Inici Societat Capellades es defensa contra les violències masclistes

Capellades es defensa contra les violències masclistes

COMPARTIR

Un any més Capellades s’ha sumat als actes que s’han fet arreu del territori per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Les propostes han estat moltes i s’han fet coincidir a Capellades amb dues cites més: el cinquè aniversari de la Biblioteca El Safareig i els actes de la Setmana de la Música. Les propostes s’han programat en clau de gènere i han estat molt ben rebudes per totes les persones que n’han pres part.

Així a la Biblioteca El Safareig hi ha hagut dues actuacions. Dimarts la Carme Sansa va recordar el discurs encara actual de la Maria Aurèlia Capmany. Dijous, la sala es va emocionar amb la Jordina Biosca, acompanyada a la guitarra per David Garcia.

Dissabte també va ser molt participat el Taller d’autoprotecció per a dones que es va fer a l’escola Dance & Fun. Les prop de 25 assistents van tenir primer una part més teòrica, que va acabar amb un debat, i seguidament una de pràctica amb Maria del Carme Vila Jiménez.

Per la tarda primer es va fer el cinefòrum sobre “Tódalas mulleres que coñezco” i seguidament el sopar de la sororitat feminista i LGTBI.

La darrera proposta ha estat el concert-vermut de la Balkans Paradise Orchestra que omplir La Lliga d’un públic entregat que va gaudir molt amb el ritme i la interpretació carregada d’energia de les 9 músiques. Des de divendres la bandera lila ha penjat del balcó de l’Ajuntament de Capellades.

La regidora d’Equitat, Adela Morera, valora el 25N d’enguany, “ha estat una setmana d’activitats intensa, potent i interessant on el missatge de reclam per un món lliure de violències masclistes hi ha estat present en cadascun d’ells. La violència contra les dones és un problema social que cal fer-hi front des de tots els àmbits, per això, fomentem la transversalitat de les polítiques de gènere i equitat fent-les extensives a les diferents àrees i regidories.”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*