Inici Destacats Capellades congela els impostos per l’any vinent

Capellades congela els impostos per l’any vinent

COMPARTIR

El passat dimecres 18 d’Octubre es va realitzar un Ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals per al proper exercici.

En el primer punt de l’ordre del dia es va presentar una moció dels grups municipals de VdC-CUP, ERC i PDCAT on es condemnava de manera enèrgica la violència injustificada el dia del referèndum 1-O. Després que l’Alcalde, Aleix Auber, llegís íntegrament la moció es va passar a votació. Tots els grups municipals van votar-hi a favor, excepte el PSC que es va abstenir.

El següent punt va ser la proposta de modificació de les ordenances fiscals per el proper any. L’Alcalde va exposar com “seguint la dinàmica dels 2 anys anteriors es continua actualitzant redactats per adaptar-les a les noves normatives legals i recomanacions que fa la Diputació de Barcelona”. A continuació va passar la paraula al regidor d’Hisenda, Jaume Solé, qui va destacar que “una de les modificacions més destacables ha estat afegir una bonificació de fins el 95% al impost IAE per als subjectes passius que duguin a terme activitats que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal. També la modificació del sistema actual per règim d’autoliquidació del impost sobre construccions, instal·lacions i obres per un nou sistema més eficient al ciutadà, adaptat a l’estructura administrativa que es disposa actualment a l’Ajuntament de Capellades”.

Finalment va argumentar que “amb les recomanacions de la llei de desindexació i amb els estudis econòmics, cada vegada més acurats, dels costos de cada servei que ofereix l’Ajuntament, l’equip de govern pren la determinació un any més de no incrementar cap taxa o impost”.

Les ordenances fiscals es van aprovar amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció dels dos grups de l’oposició. El representant del PdeCAT, Marcel·lí Martorell, va explicar com “ens abstenim més per una qüestió conceptual que no pas tècnica, tal i com hem fet en els darrers exercicis”. Per la seva banda, el número ú socialista, Aaron Alcázar, va valorar en positiu que s’hagi seguit les indicacions de la Diputació però va demanar més temps la propera ocasió per poder presentar més propostes des del seu grup.

FER UN COMENTARI

*