Inici Societat Capellades aprova un protocol per lluitar contra les violències sexistes

Capellades aprova un protocol per lluitar contra les violències sexistes

COMPARTIR

El passat dimecres es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades. Hi han participat onze dels tretze regidors de la corporació. Així, van excusar-se els representants del PdeCAT Marcel·lí Martorell i Elisabet Serret.

Durant la sessió es va aprovar per unanimitat el Protocol sobre violències sexistes. Tal com va explicar la regidora d’Equitat, Adela Morera, “aquest protocol marc el que fa és donar resposta a una de les accions previstes dins el Pla d’Igualtat, que vàrem aprovar l’any passat. Aprofundeix dins l’àmbit de les violències sexuals. El protocol dóna eines per combatre aquest problema social, especialment en espais d’oci. És un document que deixa algunes parts obertes per tal que es pugui anar adaptant a les necessitats que vagin sorgint. Hi ha accions de prevenció, detecció i altres en l’àmbit de l’atenció”.

Els partits polítics van mostrar el seu acord amb el protocol. Des del PdeCAT, la regidora Susana Olivares va felicitar a la regidora per la feina feta, implicant la gent de Capellades en la seva elaboració. En aquest sentit el republicà Àngel Soteras va valorar la importància del document i la voluntat que no es quedi només en un acord signat i que s’apliqui el més ràpid possible. El socialista Carles Cuerva també el va posar en valor. Aprofitant que en la diagnosi es va valorar el camí cap a l’estació com a poc segur, el regidor va demanar que es treballi en la seva millora.

El PSC es felicita per les beques de transport

També hi hagué unanimitat en el següent punt, referent a les bases de la convocatòria per a la concessió d’ajudes de transport per a joves estudiants d’ensenyaments post obligatoris. La regidora d’Educació, Susana Moreno, va remarcar que “aquesta subvenció té la voluntat d’obrir una petita porta a la igualtat d’oportunitats dels joves de Capellades. Tanmateix, caldrà fer seguiment de quina acollida té per estudiar en un futur la possibilitat d’augmentar la partida per a aquests ajuts”.

Des del PSC manifesten la seva satisfacció, especialment perquè la proposta va sortir del seu grup municipal durant el debat del pressupost municipal del 2016, tot i que lamenten que en aquell moment “el Govern municipal de la CUP i ERC va rebutjar la proposta ja que no en veien la necessitat.”

Com recorden els sociialistes, “un any després, el 2017, el govern municipal presenta el seu Pla Local de Joventut on si bé la Mobilitat dels joves es cita com objectiu específic, el pla no inclou CAP mesura que realitzi propostes respecte la mobilitat dels joves capelladins. Així, a la mateixa diagnosi del pla els joves manifesten la necessitar de millorar el transport i proposen una targeta de transport bonificat. És a dir, es va demostrar que no estàvem equivocats i que els joves reclamen aquest suport municipal”.

Després d’incloure una partida al pressupost del 2017 -que no es va executar perquè no es van fer les bases de la convocatòria- ara es contempla la partida “que valorem molt petita però que és un inici, i per fi les bases en la redacció de les quals el grup municipal hi ha treballat activament”.

Amb aquesta acció s’aconsegueix que els 230 joves entre 15 i 19 anys i els 254 entre 20 i 24 anys disposin d’una nou recolzament per poder emprendre els seus estudis, i ajudar a resoldre els problemes econòmics que han creat als estudiants l’increment desproporcionat de les taxes universitàries i de la Formació professional.

Des del PSC “apostem per reduir les desigualtats, i creiem que aquestes ajudes són un pas més per assolir l’igualtat d’oportunitats, a la vegada que facilitant l’accés al coneixement s’assenten les bases per un municipi amb més possibilitats de creació de riquesa”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*