Inici Destacats Capellades aprova un pressupost de més de 5 milions d’euros pel 2020

Capellades aprova un pressupost de més de 5 milions d’euros pel 2020

COMPARTIR

Per primera vegada en dècades, el Ple de l’Ajuntament de Capellades va aprovar el pressupost per a l’exercici següent abans de començar l’any.

El 30 de desembre es va celebrar una sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades on es va aprovar tant el pressupost de l’Ajuntament com dels dos organismes autònoms, la llar d’infants Vailets i el Museu Molí Paperer. Hi van votar a favor ERC i VdC-CUP, es va abstenir JxCapellades i el PSC i Ciutadans va votar en contra.

El regidor d’Hisenda, Jaume Solé, va ser l’encarregat de presentar el pressupost, destacant com “hem treballat molt per tenir les liquidacions i el pressupost 2020 al dia. Agraeixo la tasca i l’esforç del departament d’Intervenció i de Secretaria per poder-los presentar avui”.

L’Ajuntament presenta un pressupost de 4.812.000 euros; 362.000 euros per a la llar d’Infants Vailets i 311.000 euros per al Museu Molí Paperer. Un total de 5.486.000 euros.

Per al regidor, “el pressupost municipal proposat dóna compliment a les tres regles fiscals establertes per la Llei d’Estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, és a dir, l’estabilitat pressupostària (equilibri), la sostenibilitat financera (endeutament públic) i la regla de la despesa (creixement de la despesa publica)”.

Seguidament va intervenir l’alcalde, Salvador Vives, qui va explicar com “s’ha confeccionat un model de pressupost que prioritza les polítiques actives en el qual la inversió en les persones i en les seves necessitats és la prioritat sobre qualsevol altra consideració. La despesa publica en polítiques socials, educatives, culturals, juvenils, esportives i altres segueixen a l’alça mantenint els compromisos adquirits amb la ciutadania quant a serveis públics de qualitat, però sempre amb la serietat i el rigor en l’execució de la despesa i en l’optimització dels ingressos que ens permeten consolidar una situació econòmica positiva”.

Des de l’oposició, Ciutadans no va intervenir; el grup del PSC va explicar que s’abstindrien perquè hi trobaven a faltar diferents inversions, tot i valorar l’esforç dut a terme i, per la seva banda, el grup de Junts per Capellades també va explicar la seva abstenció al·legant que el pressupost no complia la funció de creixement econòmic del municipi.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*