Inici Societat El CAP de Vilanova del Camí avalua un nou sistema d’atenció domicilària

El CAP de Vilanova del Camí avalua un nou sistema d’atenció domicilària

COMPARTIR

El CAP de Vilanova del Camí ha iniciat un projecte per avaluar els resultats d’un treball multidisciplinari entre la figura de la terapeuta ocupacional i els professionals de medicina de família, infermeria, treball social i farmàcia. Estudien com aquesta col·laboració pot millorar la qualitat de vida dels pacients d’atenció domiciliària, ja sigui mitjançant la reducció del risc d’accidents a la llar, l’alentiment de la davallada funcional del pacient o la disminució de la prescripció de medicaments.

Tot plegat és el tema central d’un estudi que s’està duent a terme a Vilanova del Camí i que es va presentar en la darrera Jornada de Recerca de l’ICS Catalunya Central. L’estudi avalua la intervenció d’una terapeuta ocupacional en les visites domiciliàries als usuaris assignats al CAP Vilanova del Camí.

I és que els pacients d’atenció domiciliària requereixen un treball multidisciplinari per promoure les seves funcions cognitives, sensorials i físiques, per mantenir i/o millorar la seva autonomia i la seva independència en activitats bàsiques de la vida diària i per promoure l’adaptació de l’entorn domiciliari.

La terapeuta fa valoracions individualitzades, avalua l’adequació de la llar, el grau de dependència, la marxa i l’equilibri, les activitats bàsiques i instrumentals de la vida diària, el grau d’orientació temporal i espacial, la qualitat de vida i el nombre de caigudes.

Un equip multidisciplinari format per diferents professionals d’atenció primària revisa aquestes intervencions, la història clínica del pacient i el seu pla de medicació i s’acorden les estratègies per adaptar-se a les necessitats reals de la persona i millorar la seva qualitat de vida.

També es programen visites domiciliàries de seguiment segons cada cas i, al cap de sis mesos, es repeteixen totes les valoracions individualitzades.

FER UN COMENTARI

*