Inici Destacats Cap de setmana de tradició, música i ratafia a Igualada

Cap de setmana de tradició, música i ratafia a Igualada

COMPARTIR

Un any més, amb la tardor i el fred, torna la Festa de la ratafia amb la 14a edició del Concurs de ratafies de l’Anoia i un cartell molt complet per a un cap de setmana de tradició, gastronomia i festa per a petits i grans.

Tot aquell que vulgui participar en el concurs cal que presenti les ratafies al Casal Popular d’Igualada el Foment fins el dissabte 10 de novembre, on s’exposaran juntament amb els premis del concurs. Trobareu les bases del concurs a  anoiaratafia.blogspot.com. L’entrega de premis es farà dissabte 11 després del dinar ratafiaire i el sobretaula musical.

La ratafia és una beguda preparada sota una infinitat de receptes que la fan de les més variables i més artesanes. Elaborada a partir d’una base d’aiguardent i amb productes de temporada, moltes herbes i espècies boscanes, cada ampolla guarda el secret del seu elaborador. Se solen utilitzar nous verdes, pell de llimona, canyella, menta, marialluïsa, i una llarga llista de fins a més de cinquanta herbes diferents. S’elabora pels volts de Sant Joan, i després de 40 dies a sol i serena la ratafia se sol encetar després de Tots Sants o més endavant. I és coincidint amb aquestes dates que es dóna cita, un any més, la XIV Festa de la ratafia.

Programa d’actes ratafiaire

Les activitats començaran el dissabte 10 de novembre al punt de la mitja nit Concert Jam Jamaica al Casal Popular El Foment.

El programa seguirà amb el gruix d’activitats el diumenge 11 de novembre al Local de Xauxa, a la plaça Catarineu.

A les 12h del migdia Activitats infantils, manualitats i tallers de tardor per a grans i petits.

A les 13h Vermut popular que anirà seguit a les 14h d’un espectacular dinar elaborat amb productes de proximitat i de temporada, amb un menú que fa venir salivera: Peus de porc i botifarra amb ratafia i pels poc amants de la carn paella vegetariana. (Preu del menú 10€ anticipat al Foment 12€ el mateix dia)

Seguirà un sobretaula a les 17h de Cant improvisat per donar pas a les 18h a l’esperada entrega de premis del  XIV Concurs de Ratafies de l’Anoia, amb un posterior tast popular de ratafies casolanes.

Aquest any hi haurà una nova cita el dissabte 17 de novembre al Casal Popular el Foment, en què tindrà lloc una xerrada molt interessant sobre l’evolució i les tipologies de la ratafia arreu del principat, serà a les 19.30h sota el títol  “Viatge per Catalunya a través de la ratafia”, a càrrec de Miquel Altadill. La xerrada inclourà un tast de ratafies comercials i cal inscripció prèvia al mateix Foment per poder-hi assistir. La jornada finalitzarà a les 23h amb una sessió de Punxadiscos.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*