Inici Societat Cap de setmana de solidaritat a l’Anoia amb la investigació contra el...

Cap de setmana de solidaritat a l’Anoia amb la investigació contra el càncer infantil 


COMPARTIR

Aquest ha estat un cap de setmana de solidaritat amb la investigació del càncer infantil i concretament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona de la mà del Grup Candeler per Cristian Òdena – Igualada. A més a Vilanova del Camí s’han fet les dues primeres xocolatades solidàries des de les escoles Joan Maragall i Marta Mata.

El Grup Candeler per Cristian Òdena – Igualada ha estat present, aquest cap de setmana, en les diferents activitats solidàries que s’han fet en el marc del Dia Mundial contra el càncer infantil. Divendres a les xocolatades de Vilanova del Camí, organitzades per les AMPA i les escoles; també a la Pobla de Claramunt i en el festival solidari de dansa a l’Ateneu Igualadí i diumenge, a Òdena, amb un reeixit vermut musical solidari.

La iniciativa “Taca’t pel càncer infantil” impulsada per un grup d’associacions de famílies de pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu, arribava a la tercera edició i ara per ara ja compta amb més d’un miler d’inscripcions, superant la participació de l’any passat i triplicant amb escreix la xifra de la primera edició.

Carmen Robles i Rosa Prat, al capdavant del Grup Candeler a la conca d’Òdena, han agraït totes les col·laboracions i destaquen la possibilitat d’arribar a assolir el repte previst enguany, amb les 1.200 xocolatades (xifra dels casos d’infants amb càncer a Espanya) a les quals encara hi ha temps de sumar-se. De fet l’Escola Pompeu Fabra la farà la setmana que ve, dimecres 26 de febrer, a les 17 h.

Des de l’AMPA del Joan Maragall han fet pública la dotació de 555 € que van aconseguir amb la venda del berenar solidari que va comptar amb una gran implicació de les famílies. A més la recaptació de Pulseras Candela va ser de 330€. I a l’escola Marta Mata a falta de conèixer les dades de la xocolatada, sabem que han estat 185 € els que s’ha recollit des de Pulseras Candela. També a la Pobla de Claramunt van recaptar 205 € durant la xocolatada.

D’altra banda, divendres a la tarda es va fer també un festival de dansa solidari a l’Ateneu on també van recollir 285 € amb la venda de les polseres. I també entre dissabte i diumenge, el Club Futbol i Escola de Futbol Base de la Pobla de Claramunt va recollir 285 €.

Però sens dubte una de les activitats més reeixides ha estat la segona edició del vermut solidari que es va fer diumenge, a Òdena, on es van recollir fins a 1.325 €. El Centre Unió Agrícola es va omplir de gom a gom i tots els artistes van posar emoció i entrega en una activitat que segons Rosa Prat, ha superat fins i tot la de l’any passat, gràcies a la complicitat de diferents artistes anoienc i les nombroses col·laboracions.

Més de 36.000 € gràcies a les Polseras Candela en només un any

Tot i que el Grup Candeler per Cristian Òdena Igualada fa poc més d’un any que desenvolupa la seva tasca solidària a la comarca, ja han aconseguit fer arribar més de 36.000 € a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

El mes de juliol van lliurar un xec de 20.591 euros recollits de les diferents campanyes a la comarca, als quals cal sumar gairebé 600 euros més de l’artista David Polo, que destina el 5 % dels beneficis del seu disc “Agujetas en el alma”.

Però el degoteig de col·laboracions i aportacions continua i del segon semestre de l’any 2019 ja tenen preparat un altre xec per lliurar aquest mes de febrer amb 15.680 €. Des de l’entitat fan públic periòdicament les quantitats que van aconseguint i fins i tot a risc de fer-se pesades, com assegura Carmen Robles, el seu interès és la transparència absoluta i publiquen a Facebook cada vegada que fan un ingrés.

La transparència és mútua, segons afirma Rosa Prat amb l’Hospital Sant Joan de Déu que periòdicament també els explica on destinen els diners i fins i tot alguns dels avenços que fan en la investigació del càncer infantil.

La Rosa és una de les impulsores d’aquest grup a la comarca que va iniciar per continuar la batalla contra el càncer infantil, fins i tot després de perdre el seu fill. Destaca la qualitat professional i humana del personal de l’Hospital Sant Joan de Déu, on després d’acompanyar al seu fill durant 6 anys, ella encara es troba molt vinculada i agraïda per tot el que van fer, malgrat el trist desenllaç.

El Grup Candeler compta amb una bona colla de persones voluntàries que col·laboren amb aquest projecte. A la conca d’Òdena ja són una vintena de voluntàries estables, fins i tot algunes octogenàries, les que col·laboren en aquest projecte. Fan tallers tots els dijous de 15:30 a 18:30 h al Centre Unió Agrícola d’Òdena i també cada dimarts, de 16 h a 18 h a l’Espai Cívic Centre.

Els tallers estan oberts a tothom qui vulgui participar-hi.

FER UN COMENTARI

*