Inici Societat Cap de setmana de neteja de l’entorn del riu Anoia a Igualada,...

Cap de setmana de neteja de l’entorn del riu Anoia a Igualada, la Pobla, Montbui i Vilanova

COMPARTIR

Amb l’objectiu de reduir la quantitat de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus proposa anualment el Clean-Up Day, una jornada de neteja que es fa de manera coordinada a tot el continent.

Igualada

A Igualada, el departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament, proposa enguany dues jornades de recollida a l’entorn del riu Anoia: una, oberta a tothom i que té la col·laboració d’Aladern-CECI i l’empresa Graphic Packaging International, que ha aportat material, i una altra, que es farà el dia abans, que comptarà amb personal d’empreses que s’han mostrat interessades en l’activitat, com ara Original Buff, Aigua de Rigat o Grup Carles.

La recollida oberta a tothom –famílies, escoles, entitats, etc.– es farà el diumenge, 12 de maig, entre les 11 i les 13h, sortint des de sota del Pont Vell de Montbui, a la cruïlla entre el c/ del Rec i el c/ Joan Abat. Els menors hauran d’anar acompanyats d’algun adult i es recomana fer la inscripció prèvia escrivint a medi.ambient@aj-igualada.net o trucant al telèfon 93 803 19 50, extensió 2558.

Serà una jornada popular de marcat caràcter lúdic i oberta a la participació de tots els públics. Els objectius són sensibilitzar sobre el dret a gaudir d’un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels entorns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera. La jornada es planteja com una passejada vora el riu on, a mida que s’avança, els participants recullen la brossa i, en la mesura del possible, la separen per tipologies: envasos, paper i rebuig. A la finalització hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.

Des de l’organització es recomana portar pantalons llargs i sabates tancades i còmodes, gorra, crema solar i beguda, preferentment en cantimplora o envàs reutilitzable per evitar la generació de residus. Es recorda igualment que cal anar amb compte a l’hora de recollir vidres o materials rovellats.

ERC Vilanova del Camí organitza una neteja al Parc Fluvial

Aquest dissabte 11 de Maig a les 10:00 hores del matí ERC Vilanova del Camí ha organitzat un Clean Up als voltants del riu, al Parc Fluvial.

ERC Vilanova del Camí mostra així el seu compromís amb el medi ambient i convida a tothom a col·laborar-hi i així contribuir en la neteja i cura del nostre entorn.

çLa trobada serà al Safareig Municipal de Vilanova del Camí i en acabar els assistents podran gaudir plegats d’un esmorzar popular de pa amb tomàquet i embotits.

Per apuntar-se cal fer inscripció prèvia indicant el nom d’assistents i edats a l’adreça de correu electrònic: vilanovadelcami@esquerra.cat, o be a través del telèfon trucant o enviant un Whatsapp al 620905073.

Clean Up Day a Montbui

Aquest dissabte es durà a terme a Montbui una campanya de sensibilització per netejar els residus existents al marge dret del riu Anoia. L’activitat s’emmarca en l’anomenat “European Clean Up Day”. A Montbui es durà a terme amb la col·laboració de l’Institut Montbui. Els voluntaris i voluntàries de l’Institut i les persones que ho desitgin podran col·laborar en aquesta tasca de neteja del marge montbuienc del riu.

El lloc de trobada dels voluntaris és l’Ajuntament de Montbui i l’activitat començarà a les 10 del matí.

L’activitat té el suport de la Comissió Europea a través del programa Life, i és possible per la col·laboració entre l’Ajuntament de Montbui, l’Institut Montbui, Ecovidrio, Cicloplast, la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La Pobla participa, per segon any, a la jornada 

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt se suma, per segon any, a la jornada Let’s Clean Up Europe!, una acció comuna que s’organitza a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. L’actuació es portarà a terme el dissabte 11 de maig i consistirà en la neteja de la llera del riu Anoia al seu pas pel nucli urbà.

L’activitat tindrà lloc de les 9 a les 12 del matí i per participar-hi cal haver-se inscrit prèviament. El punt de trobada serà al parc de Sant Galderic. L’acció s’organitza des de l’Ajuntament i s’impulsa des de l’Agència de Residus de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona, d’Ecovidrio i de Cicloplast.

En l’edició de l’any passat es van recollir 112,5 quilos de residus: 2 de paper i cartró; 12 de plàstic i envasos; 2 de vidre; 96 de resta que no es pot reciclar i una bateria de 0,5 quilos. Entre els residus recollits hi havia plàstics, llaunes, tubs, vidres, entre d’altres.

Enguany, els i les alumnes de sisè de l’escola Maria Borés, juntament amb l’alumnat que forma part de la comissió mediambiental de l’Institut de Vallbona, també se sumaran a aquesta iniciativa de neteja de la llera del riu Anoia. L’activitat, impulsada des del centre educatiu de secundària, es portarà a terme el divendres 10 de maig, de les 9 a les 12 del matí.

FER UN COMENTARI

*