Inici Destacats Cap de setmana de Carnestoltes a molts municipis anoiencs

Cap de setmana de Carnestoltes a molts municipis anoiencs

COMPARTIR

VILANOVA DEL CAMÍ

La festa més esbojarrada de l’any arriba, com ja és tradició, en dos horaris i formats, l’infantil, a la tarda, organitzat per l’Associació Cultural Camp del Rei, i la Rua i concurs de Carnestoltes, a partir de les 21 h, que va a càrrec de l’àrea de Cultura amb la col·laboració de La Xispa.

Can Papasseit es convertirà aquest dissabte en un gran plató de cine inspirat en les grans produccions de Hollywood. La regidora de Cultura Imma González, explica que els membres de la Comissió de Festes i de La Xispa, aniran disfressats seguint la mateixa temàtica.

Una de les novetats que la regidoria de Cultura ha introduït enguany són els imports dels premis que en alguns casos no només s’han augmentat sinó que s’han doblat en comparació amb altres edicions. I és que en aquesta edició s’atorgaran premis per valor de 2.450 €. El primer premi està dotat amb 500 € i el segon, amb 400 €. La regidoria ha establert 4 tercers, dotats amb 250 €; la millor comparsa petita, rebrà 200 € i la millor disfressa individual 100 €.

Aquest any s’ha introduït un premi nou, el Premi Especial de Cultura, que permetrà oferir un premi de 250 € a la comparsa que destaqui per algun motiu especial.
A aquests premis cal afegir els que atorga La Xispa: Un primer premi de 100 € i un segon de 50 €.

El Carnaval 2019 té inscrites 18 comparses i gairebé 900 participants
A hores d’ara, hi ha 18 comparses inscrites al Carnaval 2019, amb prop de 900 persones, una xifra molt bona, diu Imma González, si la comparem amb altres edicions. Per això, diu, el Jurat no ho tindrà gens fàcil per triar els guanyadors. Aquest any formen part del Jurat diferents membres de la Comissió de Festes, l’Hereu i la Pubilla de Vilanova del Camí i una persona vinculada al mon del disseny i les arts gràfiques que aportarà una visió més artística al veredicte. TALL JURAT

El punt de trobada de les comparses, serà com sempre, el carrer Cristòfol Colom, davant l’Escola Joan Maragall. La cercavila passarà pel carrer Santa Llúcia on estarà instal·lat el Jurat i continuarà per la rotonda del Rovy, carrer del Molí, Papa Joan XXIII i Verge de Núria per acabar a Can Papasseit.

EL Dalton Bang seran els encarregats d’amenitzar el ball que únicament es veurà interromput pel Rei Carnestoltes, que llegirà el seu pregó i introduirà el lliurament dels premis. La festa s’allargarà fins a la matinada amb la música de Dj. Adri Machaca.

SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

Aquet proper dissabte Montbui celebrarà, per partida doble, una de les festes populars més transgressores i populars: el Carnestoltes

El Carnestoltes Infantil es farà a partir de dos quarts de cinc de la tarda al Boulevard, davant l’Ajuntament. Una hora abans es farà la inscripció dels participants a títol individual i també a les diferents comparses. Entre dos quarts de cinc i dos quarts de sis de la tarda tindrà lloc un espectacle d’animació infantil amb el grup Cia “La Cremallera” i a partir de dos quarts de sis de la tarda es farà el lliurament de premis. Només en el cas que la meteorologia fos adversa, aquesta festa infantil es traslladaria al poliesportiu Can Passanals.

El Carnestoltes d’adults presenta diferents novetats, una de destacada, el canvi d’ubicació final de la rua. No s’acabarà al pavelló Can Passanals com altres anys i sí al Passeig Catalunya (en un espai descobert).

Entre dos quarts de set i les set del vespre es faran les inscripcions i la concentració de les comparses que participaran a la rua, davant del supermercat “Mercadona”. A dos quarts de vuit del vespre arribarà la comparsa amb el Rei Carnestoltes i començarà la rua, que travessarà el Passeig Espanya, la Carretera de Valls, el Boulevard, carrer Constitució, MontMercat i arribada final al Passeig Catalunya.

En acabar la rua, començarà el Ball de Carnestoltes amenitzat per Mateo Vergara, animador de públic de la productora Gestmusic. Cal remarcar que hi haurà servei de bar amb entrepans calents i begudes a càrrec de l’Hoquei Club Montbui. També al Passeig Catalunya, a la recta final de la festa, el Rei Carnestoltes farà la lectura del tradicional pregó i, a continuació, es coneixeran els guanyadors d’aquesta edició.

A la categoria de comparses es lliurarà un primer premi de 400 euros i trofeu; un segon guardó de 300 euros i trofeu, un tercer premi de 200 euros i trofeu. La quarta i la cinquena comparsa classificada rebran 100 euros. També optaran a un premi de 100 euros la millor comparsa forània. La millor disfressa individual guanyarà un premi de 80 euros i trofeu.

Les bases del Carnestoltes d’adults marquen que les comparses estaran formades com a mínm per cinc persones. Si n’hi ha menys, s’optarà al premi individual. Per participar en el concurs, caldrà estar-hi inscrit.

El jurat valorarà les comparses segons els criteris de millor vestuari de fabricació, la comparsa més animada, la comparsa més engalanada, la més divertida, la més marxosa i la més original. El jurat estarà format per membres de la Comissió de Festes Nucli Urbà i per tècnics de l’Ajuntament.

Enguany hi haurà un entrepà de botifarra, gratuït, per a tots els inscrits anticipadament.

CALAF

El divendres 8 de març començarà el carnaval de Calaf amb una rua escolar de carnestoltes durant el matí on hi participaran la llar d’infants, l’escola i l’institut. A partir de les 22.30 h a l’envelat situat al pàrquing de l’antiga serradora començarà la tradicional “Animal party”, on es convida a tothom a venir disfressat d’animal i que aquest any comptarà amb un torneig de “beer pong”. Per tal de commemorar la diada del 8 de març, tres dones seran les djs protagonistes de la nit: el duet d’Igualada ELLES, la santmartinenca Virgi Energy i la calafina Judit Mit.

El matí del dissabte 9 de març es durà a terme el concurs de botiges. La comissió de carnaval passarà pels establiments participants per veure l’ambientació i disfresses dels botiguers i estaran acompanyats de la percussió dels Diables de l’Alta Segarra per tal d’amenitzar i els carrers del poble. Pel que fa a l’espectacle infantil de carnestoltes, es realitzarà a les 11.30 hores al Casino de Calaf amb Jaume Ivars amb el seu número “Que comenci la festa”.

A les 16.30 hores s’iniciarà, des del Casal de Calaf, la Gran Rua del Pellofa amb el concurs de carrosses i comparses que aquest any no permetrà la utilització de confeti, ja que des del mes de desembre l’Ajuntament va aprovar una moció a favor d’impulsar el Residu Zero a la vila i entre les mesures acordades destaquen la reducció de productes de rebug d’un sol ús tant en els actes organitzats directament per l’Ajuntament com en els que hi col•labori. El recorregut estarà amenitzat per les batucades Maracuyá i BenSonats i culminarà amb el pregó de les Reines Pellofa i l’entrega de premis a l’envelat.

A les 21.00 hores tindrà lloc la XIII Mamada, el multitudinari i popular corre bars de carnaval, que començarà a la plaça dels Arbres. Recorrerà diversos bars de Calaf i s’acabarà al envelat al ball de disfreses. Seguidament, a les 00.00 hores, tindrà lloc el Gran Ball de disfresses que enguany comptarà amb concerts de Muyayo Rif, Tapeo Sound System i Dj Markus Wolf. A les 03.30 de la matinada hi haurà l’entrega de premis a les millors disfresses participants en el ball. El preu per entrar és de 5 euros per a persones disfressades i 7 euros per a no disfressades.

Per inscriure’s al torneig de beer pong i al concurs de carrosses i comparses cal enviar un correu a: lapolsdelaterra@gmail.com. En el cas de torneig el preu de la inscripció és de 10 euros per parella.

El tiquet de la XIII Mamada es pot comprar al Cafè del Casal i Ke Diví fins al dijous 7 de març amb un preu de 20 euros pels majors de 18 anys. Inclou el 7 pinxos, 7 quintos, postres, l’entrada al Ball de Disfresses, un mocador i un record.

ÒDENA

Aquest dissabte 9 de març i diumenge 10, Òdena viurà el carnaval a tot el municipi; primer ho farà al nucli antic el dissabte i diumenge serà el torn del Pla d’Òdena. El ball, les disfresses i les rues seran els elements principals.

Així, la festa començarà omplint de disfresses els carrers del nucli antic del municipi, i és que els veïns i veïnes es concentraran dissabte a les cinc de la tarda al Parc de la Font on els participants, de manera individual o per comparses, podran inscriure’s per participar en el concurs de disfresses. Amb música carnavalera es passejaran per diferents carrers fins a arribar al Pavelló Mestre Vila Vell, on continuarà la festa i xerinola amb una xocolatada per a tothom. Seguidament hi haurà el lliurament de premis. Els premis individuals estan distribuïts de la següent manera: de zero a sis anys hi haurà un primer premi valorat en 45 euros i un segon premi en 25 euros, de set a dotze anys hi haurà un primer premi valorat en 45 euros i un segon premi en 25 euros i els més grans de tretze anys podran optar a un primer premi valorat en 60 euros i un segon premi valorat en 40 euros. Les comparses hauran de ser d’un mínim de sis persones. Hi haurà quatre premis de 120 euros a les millors comparses. El jurat estarà format per membres de les entitats del poble i l’Ajuntament.

La disbauxa continuarà el diumenge 10 amb la festa de carnaval al Pla d’Òdena. Començarà a dos quarts de cinc de la tarda amb les inscripcions dels participants a les pistes de la petanca i a les cinc de la tarda s’iniciarà la rua pels carrers del barri. Es preveu l’arribada de la rua a dos quarts de set de la tarda al Centre Cívic del Pla d’Òdena on hi haurà Dj amb música carnavalera. A continuació, se celebrarà el lliurament de premis. En acabar, hi haurà aigua i croissants per a totes les persones que vagin disfressades. El jurat del concurs de disfresses i comparses estarà format per un representant de cada una de les entitats: UD Rebrot, Club Petanca Odenense, Associació de Veïns La Coraza, la Comissió de Reis de Sant Pere i del Pla d’Òdena, l’Associació de Jubilats del Barri Sant Pere i Pla de la Masia i un membre de l’Ajuntament d’Òdena. Hi haurà tres categories de premis amb tres premis cada categoria, la primera categoria és per comparses (mínim de 4 persones) amb un primer premi valorat en 100 euros, un segon premi valorat en 50 euros i un tercer premi valorat en 25 euros. La segona categoria és per a participants de zero a catorze anys i optaran a tres premis, el primer premi valorat en 50 euros, el segon en 25 euros i el tercer en 10 euros. La tercera categoria és per a individuals a partir de quinze anys i podran optar a un primer premi dotat en 50 euros, un segon en 25 euros i un tercer en un lot valorat en 10 euros.

VALLBONA D’ANOIA

Els veïns i veïnes de Vallbona d’Anoia viuran aquest dissabte el Carnestoltes del municipi amb la tradicional rua, concurs de disfresses i ball per a tothom. Així, la convocatòria és a les cinc de la tarda a la plaça de l’Església, moment on es trobaran totes les comparses i tindrà lloc l’organització de la rua. Com cada any, s’espera la participació de moltes entitats, l’escola i grups d’amics i amigues que esperen aquesta diada per a perdre tota la vergonya.

A les sis de la tarda es posarà en marxa la rua amb tots els participants que recorreran els carrers del nucli fins a arribar al poliesportiu acompanyats dels Tabalers de Vallbona. Un cop arribats al final del recorregut, començarà la festa al poliesportiu amb l’animació del grup ” Ai, Carai” i el seu espectacle “Ballem pel món”. Serà també el moment del lliurament de premis a les millors disfresses, quan es revelarà el veredicte del jurat. Tot en un ambient festiu i de disbauxa com marca la tradició.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*