Inici Societat El cap de la Policia Local de Capellades exigeix poder entrar al...

El cap de la Policia Local de Capellades exigeix poder entrar al seu despatx

COMPARTIR

El cap de la policia local de Capellades, Miguel Hernández, denuncia que l’Ajuntament no el deixa accedir al seu despatx per buscar la resta dels expedients de la grua municipal pendents de liquidar a la tresoreria municipal. El consistori li va obrir un expedient perquè no havia liquidat uns 3.000 euros, però l’agent creu que és un càstig per haver-se negat a retirar multes a membres del govern. De fet, el mateix Hernández va presentar una denúncia contra l’alcalde, el regidor de Governació, la secretària i un altre agent.

Hernández va anar el 16 de març passat al seu despatx i va treure d’un arxivador uns 2.400 euros en sobres corresponents a expedients de la grua pendents de tramitar, tot i que va demanar tornar en una altra ocasió perquè, segons afirma: “El meu despatx havia estat escorcollat i no trobava la resta d’expedients.” Resten pendents uns 600 euros, tot i que Hernández insisteix a revisar-ho tot “perquè el que es pren com a referència del que falta són les factures de l’empresa de les grues”, i hi afegeix: “Hi ha serveis que queden sense cobrar, com ara quan avisem una grua i quan arriba el cotxe ja ha marxat.” A més, Hernández assegura que hi ha “almenys sis claus del despatx”.

El cap de la policia sosté que els expedients s’havien acumulat perquè “van reduir la plantilla i ja no podia assumir tasques com la tramitació d’expedients, com ja vaig avisar en diferents ocasions”.

L’alcalde, Aleix Auber, explica: “Ara que l’expedient ja és als jutjats ha de ser a través d’instàncies judicials que es pugui fer aquest accés.” Auber també assegura que als sobres “no hi havia ni la relació de les grues ni rebuts”.

Denúncia contra un altre agent

La denúncia del cap policial també s’adreça a un dels agents del cos. Hernández assegura que havia advertit repetidament des del 2014 que aquest agent no complia amb les tasques del servei i que “si havia diversos cotxes fent una infracció, multava el d’aquelles persones amb les que tenia algun problema”, relata Hernández. Assegura que va descobrir el que passava quan va tramitar una multa “per una infracció per conducció temerària a l’altra punta del poble a la mateixa hora en la que ell i jo estàvem fent un control semafòric en un altre lloc”. Tot i això, Hernández assegura que la secretària es va negar a obrir cap expedient a l’agent.

Segons el cap de la policia, la secretària municipal ha presentat un informe als jutjats en el que assegura que no hi ha cap problema en el servei de l’agent denunciat. L’alcalde Aleix Auber assegura que no té constància de les irregularitats que denuncia Miguel Hernández, però que “tot allò que algú faci malament ho haurà d’afrontar, i en el moment en el que veiem una denúncia haurem d’actuar”. Auber assenyala, però, que “costa molt relacionar” la denúncia a l’agent amb la que fa a ell mateix, al regidor de Governació i a la secretària municipal. El batlle capelladí defensa que “des del govern intentem fer la feina el millor possible i mirem que aquestes qüestions que intenten pertorbar tinguin la menor incidència possible”.

Impuls per reformar la caserna

El cap de la policia local es mostra especialment dolgut pel fet que va ser ell qui “sense pressupost però amb l’autorització de l’anterior govern de CiU” va arranjar l’antiga casa de la Creu Roja com a caserna policial. Hernández recorda que, quan va arribar l’any 2011, la policia local era “als baixos apuntalats de l’ajuntament, en un habitacle de 9 metres quadrats”.

El mateix Hernández, amb alguns agents i un veí que després s’incorporaria a l’agrupació de Protecció Civil que ell mateix impulsaria, va reformar la caserna en un termini de tres mesos. La majoria dels materials i l’equipament van ser cedits per diferents persones i empreses, tot i que Miguel Hernández assegura que “hi ha coses que vaig pagar de la meva butxaca, com ara el fax-fotocopiadora o la cafetera”. Fins i tot “les cortines eren de casa de la meva sogra”, sosté.

La seva família va obrir una causa a la plataforma change.org per demanar la dimissió de l’alcalde, una petició que compta amb més de 7.000 signatures de suport.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*