Inici Societat Els CAP de l’Anoia van atendre 52.000 urgències el 2016

Els CAP de l’Anoia van atendre 52.000 urgències el 2016

COMPARTIR

“Em fa mal la panxa”, “Fa 30 minuts que no hi veig bé”, “Tinc mal d’esquena”. Darrera d’afirmacions com aquestes que es donen a diari a les consultes urgents als equips d’atenció primària de l’Anoia hi poden haver malalties greus que requereixen la màxima atenció i una gran formació per part dels professionals. Per compartir experiències i assumir nous coneixement, aquest divendres s’ha celebrat al complex Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui la IV Jornada d’Urgències d’Atenció Primària a l’Anoia que ha comptat amb la participació de més de 120 persones.

En els diferents punt d’atenció continuada i urgent de l’atenció primària de l’Anoia, fora de l’horari habitual del centre, s’han atès més de 52.000 visites durant el 2016. I els principals motius de consulta són problemes respiratoris, traumatismes i ferides i la patologia osteomuscular. Habitualment s’atenen urgències de baixa gravetat però també cal estar preparats per situacions d’emergència vital.

A la jornada s’han presentat un total de 16 comunicacions que han sigut totes de gran interès per als assistents i 3 ponències. Cal destacar que tots els equips d’atenció primària han fet alguna presentació. En les conclusions, a càrrec de la Dra. Carme Riera, directora del Servei d’Atenció Primària de l’Anoia, s’ha fet una reflexió de la importància de mantenir i, si cal, propiciar noves accions de treball en xarxa entre les diferents persones i organitzacions que intervenen en l’atenció urgent, garantint la continuïtat assistencial i vetllant per la seguretat dels pacients. La mateixa Dra. Riera ha recordat la importància en l’atenció urgent de ser el màxim de resolutius possibles i evitar anades i vingudes dels pacients per diferents dispositius de l’atenció urgent.

L’organització de la IV Jornada ha anat a càrrec del Servei d’Atenció Primària Anoia amb la col·laboració del Consorci Sanitari de l’Anoia i Emergències Mèdiques. Tant el comitè organitzador com el científic el formen professionals assistencials de la comarca. El premi a la millor comunicació ha estat per a l’EAP Vilanova del Camí que ha presentat el cas d’una intoxicació per nou moscada. Destacar la presentació del protocol d’atenció a múltiples víctimes de l’Anoia a càrrec d’Olivia Rubio, directora del servei d’atenció continuada i urgent del SAP Anoia i del dr Josep Ma Soto, director territorial del SEM a la Catalunya Central, que ha abordat també actualitzacions en situacions d’emergències. Han participant en la inauguració de la jornada Maria Teresa Campanera, del CatSalut i la Dra. Carme Riera, del SAP Anoia de l’ICS.

FER UN COMENTARI

*