Inici Societat El CAP Igualada Nord rep un Premi d’Innovació per un projecte amb...

El CAP Igualada Nord rep un Premi d’Innovació per un projecte amb òptiques de la ciutat

COMPARTIR

El CAP Igualada Nord ha rebut el Premi d’Innovació en Gestió d’eficiència de recursos per la col·laboració amb les òptiques de la ciutat en la realització del cribatge del fons de l’ull.

La diabetis mellitus és una patologia crònica que pot tenir complicacions a diferents òrgans i sistemes al llarg de la seva evolució. Per tal de prevenir-los i detectar-los, es realitzen activitats de prevenció com el cribratge de les malalties de la retina, que pot comportar ceguera a la llarga. Aquest cribratge consisteix en realitzar-li al pacient la foto del fons d’ull i la mesura de la pressió de l’ull cada 2 anys.

El CAP Igualada Nord presta serveis a 20.424 persones assignades, de les quals el 6,2% de la població adulta (1.268 persones) tenen diabetis. Davant de la importància de que el cribratge arribi a totes les persones amb diabetis es va plantejar innovar en el disseny del circuit; mirant més enllà del seu propi context, ampliant els horaris i els espais per donar aquesta atenció. Van establir vincles amb les òptiques de la ciutat que disposaven de l’aparell per fer aquesta valoració. L’acord comporta que les òptiques interessades en aquesta acció comunitària, com a agents de salut, realitzin la prova de fons d’ull i de la pressió de l’ull, de manera gratuïta a la població. Les òptiques dediquen un espai i temps a la setmana pels pacients de cribatge del CAP, realitzant l’acció comunitària separada de l’atenció privada que pot sol·licitar el pacient per un altre problema de visió.

El CAP Igualada Nord, ofereix la informació que necessiten els seus usuaris per realitzar un fons d’ull. Aquest circuit ha estat molt ben acollit, facilitant l’accessibilitat a la prova (disponibilitat de més horari d’atenció per part de l’òptica) per a la detecció de patologies. Això ho reforcen els resultats del total de les proves realitzades a les òptiques des de que s’ha iniciat el projecte.

Amb aquest projecte el CAP Igualada Nord vol destacar la importància d’establir vincles amb la comunitat. A l’igual que les Oficines de Farmàcia són agents de salut i participen en programes comunitaris i de cribratge, en aquest projecte, les òptiques també col·laboren amb el CAP Igualada Nord. Cal tenir identificats i presents els actius de la població on es proveeix els serveis de salut.

FER UN COMENTARI

*