Inici Societat El CAP Igualada Nord proposarà l’ús de WhatsApp per deixar el tabac

El CAP Igualada Nord proposarà l’ús de WhatsApp per deixar el tabac

COMPARTIR

És habitual que els centres de salut ofereixin consultes i programes de deshabituació tabàquica, ja sigui mitjançant visites amb especialistes, teràpies grupals o programes del pacient expert com els que ha desenvolupat habitualment el Consorci Sanitari de l’Anoia, ens que gestiona l’Hospital d’Igualada i el CAP Igualada Nord.

L’ús de les noves tecnologies en projectes relacionats amb programes de suport envers alguna malaltia, comença a ser habitual doncs ofereix proximitat, immediatesa en l’intercanvi d’informació entre el professional-pacient i fomenta, alhora, les relacions amb altres persones afectades.

En aquest sentit, des del CAP Igualada Nord, el Departament de Salut Laboral i els experts de la unitat de Pneumologia del Consorci Sanitari de l’Anoia, estrenaran, aquest mes d’octubre, una teràpia online utilitzant un grup de WhatsApp amb la finalitat de nodrir de continguts, consells, vídeos divulgatius, missatges, enquestes, etc. al col·lectiu que s’hi vulgui adherir ja siguin malalts que ja segueixen el programa de deshabituació, siguin usuaris o propis professionals, i ciutadans i ciutadanes que vulguin deixar de fumar. Iniciatives semblants ja existeixen en altres centres, però en aquest cas, és innovadora perquè serveix, a més de seguiment, per ajudar a la deshabituació.

El programa tindrà, de moment, una durada de tres mesos on les persones que conformen el programa podran començar a interactuar amb els professionals.

Qualsevol persona interessada en aquest programa es pot dirigir al CAP, mitjançant correu electrònic capnord@csa.cat o bé trucant al 93.807.58.00.

FER UN COMENTARI

*