Inici Societat El Campus Universitari Igualada-UdL recupera la competició presencial de la First Lego...

El Campus Universitari Igualada-UdL recupera la competició presencial de la First Lego League

COMPARTIR

El Campus Universitari Igualada-Universitat de Lleida (UdL) acollirà el dissabte 12 de març una nova edició de la First Lego League (FLL), que enguany recupera la presencialitat després que l’any passat els organitzadors decidissin celebrar aquest esdeveniment en format online a causa de la covid. Aquest 2022, la competició de robòtica que enfronta estudiants de centres educatius de primària i secundària de tot el món torna a les instal·lacions universitàries igualadines i ho fa amb la participació d’uns 200 estudiants.

La categoria Challenge compta amb divuit equips formats per joves d’entre 10 i 16 anys, provinents de diverses poblacions catalanes -Igualada, Santa Margarida de Montbui, Sant Esteve Sesrovires, Sabadell, Terrassa, Barcelona i Vilanova i la Geltrú, entre d’altres- i també d’Andorra, que s’enfrontaran a les instal·lacions del Campus al Pla de la Massa. L’equip guanyador accedirà a la gran final estatal, que se celebrarà el 2 d’abril al municipi de Torremolinos (Màlaga).

Pel que fa a la categoria Explore, amb nens i nenes de 6 a 9 anys, comptarà amb dos equips -d’Igualada i Barcelona-. Malgrat que la competició es tornarà a fer presencial, no serà oberta al públic, i només es permetrà l’accés a les famílies dels participants d’aquesta categoria. També s’han establert torns de competició amb cita prèvia (a partir de les 8.30 h) i s’habilitaran diverses zones de descans amb l’objectiu d’evitar grans aglomeracions de gent al mateix espai -en edicions anteriors, aquest esdeveniment havia arribat a aplegar prop de 200 persones al campus igualadí-.

Així mateix, es realitzaran a l’exterior les cerimònies d’entrega de premis, una per als participants més petits (12.30 h) i l’altra, tot seguit, per als grans (13.45 h). En cas de climatologia adversa l’entrega de premis es realitzarà a l’interior del Campus. Els guardons de la categoria Challenge són 1r Premi Ingeniera Soy – Ajuntament Igualada per a l’equip guanyador; 1r Premi als Valors First; 1r Premi al Projecte d’Innovació; 1r Premi al Disseny del Robot; 1r Premi al Comportament del Robot; Premi TIC Anoia a les Joves Promeses; Premi a l’Excel·lència en Enginyeria; 1r Premi a l’Entrenador; i Premi Global Innovation Award. En la categoria Explore, la dels més menuts, es lliuraran el Premi a la solució del desafiament; el Premi a la Programació; el Premi als valors fonamentals; el Premi al pòster de l’equip; i el Premi model d’equip.

Els reptes d’aquesta edició de la FLL, organitzada per l’Escola Politècnica Superior de la UdL amb el patrocini de l’Ajuntament d’Igualada i TIC Anoia, estan relacionats amb el món del transport i la logística, sota el lema Cargo Connect. Es tracta d’explorar «els avanços tecnològics i els desafiaments globals als quals s’enfronta la humanitat per construir solucions creatives que revolucionin el futur», destaquen els organitzadors.

A banda dels més de 200 estudiants que estan citats a mostrar les seves capacitats tecnològiques i competir amb els robots de Lego que han construït al llarg del curs, la FLL mobilitza a Igualada una quarantena de voluntaris, entre els quals professorat i estudiants de les diferents titulacions que s’ofereixen al Campus Universitari Igualada-UdL, professors associats i familiars d’aquests.

La First Lego League és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que va néixer als Estats Units el 1988, i des d’aleshores ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un programa internacional de gran èxit que aposta per la creació de noves vocacions en l’àmbit de les ciències i enginyeries STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) entre els nens/es de primària i secundària d’arreu del món.

FER UN COMENTARI

*