Inici Societat El Campus Universitari d’Igualada estrenarà el proper curs estudis de l’àmbit de...

El Campus Universitari d’Igualada estrenarà el proper curs estudis de l’àmbit de la informàtica i les TIC

COMPARTIR

El Campus Universitari d’Igualada passarà a dependre íntegrament a partir de l’1 de setembre de la Universitat de Lleida (UdL). Així ho ha confirmat aquest dimecres el rector del centre universitari lleidatà, Roberto Fernández, que ha assegurat que “hem vingut a la Catalunya Central per quedar-nos històricament”. Amb aquesta aliança, la capital de l’Anoia es desvincula de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb la qual fins ara oferia alguns estudis d’enginyeria. D’aquesta manera, per al curs 2018-2019 a Igualada es podran cursar cinc graus –dos dels quals són nous- i dos màsters -un de nou-. En concret, una de les noves titulacions és el Grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació –que serà en la modalitat dual i és inèdit a Catalunya-, que formarà els alumnes en programació, posant l’accent en el disseny i la implementació d’aplicacions. Dels 180 crèdits del grau, de tres anys de durada, 15 són de pràctiques en empreses.

Una altra de les novetats del proper curs serà el renovat grau en Organització Industrial, que incorporarà la Logística al seu programa acadèmic. A més, també es farà un nou màster en col·laboració amb el centre de simulació en salut 4DH d’Igualada que portarà per nom Màster de Pràctiques i Simulació Clínica. L’objectiu de la UdL és que el Campus d’Igualada arribi al miler d’estudiants en poc temps.

L’oferta es completa amb el grau en Infermeria que es va engegar el curs 2015-2016; el doble grau en Nutrició Humana i Dietètica que s’ofereix des del curs 2016-2017; i el grau en Enginyeria Química que fins ara impartia la UPC. A més, al campus d’Igualada la UdL també oferirà el Màster en Enginyeria del Cuir.

La nova oferta l’han presentada aquest dimecres l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el rector de la UdL, Roberto Fernández i el vicerector de Docència de la UdL, Paco Garcia. Els han acompanyat representants del sector TIC d’Igualada i els presidents de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, i el de TIC Anoia, Jaume Catarineu.

Paral·lelament, l’Ajuntament té previst iniciar la construcció al recinte de l’antic Hospital d’Igualada, al Passeig Verdaguer, del futur campus universitari de la Salut, així com una residència universitària.

1 COMENTARI

 1. Cal veure totes les cares de la moneda.
  Per definició un campus universitari és qualsevol lloc on es donen ensenyaments universitaris. Això és el que tindrà igualada. El problema és que els estudis universitàris els ofereixen escoles/facultats i el professors estan vinculats a escoles/facultats.
  Hi haurà alguna escola/facultat a Igualada? La resposta és NO.
  I, em temo que mai més Igualada tindrà una escola/facultat.
  Els estudi a Igualada seran oferts per escoles/facultats de Lleida.
  Les causes que ha portat a la desparició de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada no cal buscar-les fora d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*