Inici Societat Campanya R-Ciclejoguina per a afavorir a Igualada la recollida de joguines electròniques...

Campanya R-Ciclejoguina per a afavorir a Igualada la recollida de joguines electròniques i petits aparells elèctrics

COMPARTIR

[Img #2528]Durant els mesos de desembre i gener, es posarà en funcionament a Igualada la campanya R-Ciclejoguina, una iniciativa de sensibilització i recollida selectiva de joguines i petits aparells amb components elèctrics i electrònics a les escoles i aquest any, com a novetat, també als centres cívics de la ciutat.

Joguines que funcionen amb piles, videoconsoles o cotxes teledirigits, a banda de petits electrodomèstics com calculadores, batedores, torradores, comandaments a distància, altaveus, ràdios o telèfons mòbils, entre altres, són l’objecte d’aquesta campanya.

L’objectiu principal del projecte R-Ciclejoguina és afavorir que el consumidor dipositi correctament els residus d’aquests petits aparells, per tal d’incrementar la taxa de reutilització i reciclatge i evitar l’emissió de components tòxics i perillosos al medi.

La recollida es farà mitjançant un contenidor de cartró identificat amb la imatge de la campanya i les joguines i aparells recollits es portaran a la deixalleria municipal i s’enviaran posteriorment a les plantes recicladores. Les joguines que es puguin reutilitzar, però, es distribuiran a través de la campanya de la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja.

Durant el període de recollida de la campanya R-Ciclejoguina, els centres educatius participants, un total de disset a tota la ciutat, disposaran de contenidors específics per afavorir la recollida al seu alumnat, pares i professors. Els centres i espais cívics d’Igualada –l’Espai Cívic Centre, el Centre Cívic de Fàtima i el Centre Cívic Montserrat– també disposaran de contenidors per als seus usuaris i per a tota la població.

La campanya ha estat dissenyada per la Fundació Ecotic, el grup de recerca GIR de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada EEI-UPC i el grup de recerca GIGA de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment hi col·laboren també la Fundació Privada Àuria i l’Ajuntament d’Igualada.

Tota la informació de la campanya i l’accés als materials estan disponibles a la pàgina web del projecte.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*