Inici Teatre L’espectacle que obrirà La Mostra d’Igualada busca finançament

L’espectacle que obrirà La Mostra d’Igualada busca finançament

COMPARTIR

El proper 17 de gener acaba el termini per participar al Verkami que ha organitzat la companyia Estampades/Impàs per finançar la producció d’’El Buit’, obra que La Mostra d’Igualada ha programat com a espectacle inaugural de la 28a edició de la fira de teatre infantil i juvenil. Dirigit per Sergi Ots, ‘El Buit’ és un espectacle de circ i dansa, sense text i per a tots els públics, fruit de la unió entre la companyia de dansa aèria Estampades i la companyia de dansa Impàs. L’espectacle, inspirat en el llibre ‘El Buit’ de l’escriptora Anna Llenas, parla de la resiliència i la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit.

‘El Buit’ és una producció autofinançada en un 80%. La companyia afirma “tenir la sort de comptar amb un equip de treball fantàstic que s’ha bolcat a ‘El Buit’ gairebé com si es tractés del seu projecte personal”, però que igualment necessita promoure el Verkami perquè “en aquest país aconseguir ajuts econòmics per la creació és gairebé un esport de risc”.

A causa de la complexitat tècnica del projecte, els cal una inversió elevada en material per poder acabar de perfilar l’escenografia i poder mostrar totes les escenes que completaran l’espectacle. A més, l’obra requereix equipar amb un sistema d’il·luminació complexa tot el muntatge, per tal que siguin les mateixes ballarines i intèrprets qui ho puguin accionar en moments concrets.

De moment s’han aconseguit més de la meitat dels 4.000€ que es necessiten. El dia 17 de gener acaba el termini per fer aportacions econòmiques. Les ajudes al projecte van des dels 8€ fins al 208€ i hi ha un ventall molt ampli de recompenses: des d’una postal exclusiva d’’El Buit’, un cartell de l’espectacle firmat pels artistes, fins a la invitació a una funció prèvia, passant per un matí de dansa aèria amb la companyia Estampades.

La Mostra d’Igualada ha programat ‘El Buit’ com a espectacle inaugural de la 28a edició. El muntatge s’estrenarà el dijous 30 de març, a les 21h, al Teatre Municipal l’Ateneu en el marc de quatre dies intensos de programació per a públic infantil i juvenil i activitats professionals a la capital anoienca. La 28a edició se celebrarà del 30 de març al 2 d’abril de 2017.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*