Inici Societat Campanya de civisme vers els animals a Montbui

Campanya de civisme vers els animals a Montbui

COMPARTIR

Les colònies de coloms i gats en l’àmbit urbà, així com tenir cura dels gossos i mascotes en general en els espais públics és l’objectiu d’una campanya de civisme que està promovent l’Ajuntament de Montbui. Durant els propers dies es repartiran pels domicilis del municipi diferents fulletons amb informació sobre les problemàtiques que es poden generar a partir de males pràctiques de la ciutadania en relació amb els animals a l’àmbit urbà. La campanya està realitzada per l’Ajuntament de Montbui en col·laboració amb la Diputació de Barcelona..

Com explica el regidor d’Optimització i Desenvolupament Josep Lechuga “la campanya vol promoure el civisme. Cal que els propietaris d’animals domèstics respectin en tot moment les ordenances municipals. Les mascotes tenen zones especialment habilitades i tenen prohibicions que cal respectar. En espais de joc infantil, per exemple, no hi poden ser”. La campanya es centra especialment en aquelles problemàtiques relacionades amb el descontrol o proliferació d’algunes espècies, a partir d’una mala praxi de les persones. Cm explica el regidor, “amb aquesta campanya volem advertir també de conductes que no s’han de fer com donar menjar als coloms, fet que pot acabar comportant superpoblació i molèsties derivades de l’acumulació d’excrements al mobiliari urbà, els terrats o les balconades. A més, la proliferació de coloms augmenta també el risc sanitari per la transmissió de malalties a grups d’especial risc ara infants i gent gran”.

Pel que fa als gats, la seva presència a les ciutats és important per controlar els rosegadors, però un nombre desmesurat i descontrolat pot arribar a crear problemes. La campanya divulgativa remarca que és important només donar de menjar en colònies de gats controlades, formades per gats urbans que han estat esterilitzats, que reben una atenció i vigilància sanitària, i que són alimentats només amb pinso per part de les persones que s’encarreguen del seu manteniment.

L’objectiu de la campanya és divulgatiu i té l’objectiu de conscienciar els ciutadans de mantenir els espais públics de Montbui en les millors condicions posibles.

FER UN COMENTARI

*