Inici Destacats El Camp del Rei de Vilanova del Camí es prepara per a...

El Camp del Rei de Vilanova del Camí es prepara per a la seva Festa Major

COMPARTIR

El Camp del Rei es vesteix de festa aquest cap de setmana. L’associació cultural Camp del Rei ha elaborat un  programa lúdic i festiu amb més d’una dotzena d’activitats i incorpora algunes novetats importants com la presentació de la parella de capgrossos Bienvenido i Puigdaquí així com la primera edició del concurs d’avions de paper.

Les festes populars del Camp del Rei s’enceten aquest divendres amb un espectacle de trons i tabals que anirà a càrrec de miniXamba i dels Petits Cabrons que oferiran una petita cercavila que començarà a les escales del carrer Igualada, fina a la plaça de Can Papasseit. Una bona manera, diu Manolo Cano, de començar la festa amb un acte protagonitzat per la quitxalla.

Els actes de divendres inclouen un dels clàssics, la sardinada, que enguany estarà amenitzada amb música per al record que interpretaran Teatro 60, el grup de playback de la Unión Cultural Extremeña Anoia.

A partir de les 23 h, es reeditarà el concert, que tornarà a portar a l’escenari el cantautor local Carlos Gómez, acompanyat de Ricard Llorca i Jordi Aguilar; Biruji i Contracorrent. Una fórmula, explica Cano que l’any passat va funcionar molt bé. Durant l’acte hi haurà servei de bar amb venda de hot dogs i burgers.

De cara a dissabte, les activitats s’obriran amb una matinal infantil “amb molta aigua i escuma”, assegura Cano. Els jocs començaran a la plaça Vilarrubias on es demana que els participants portin pistola d’aigua, ulleres de piscina i calçat tancat. La matinal acabarà a la pista del Marta Mata amb la remullada i la festa de l’escuma.

Una de les novetats d’aquesta festa és l’Air Race, la primera competició d’avions de paper que promet ser molt divertida. Manolo Cano ha explicat que s’han inspirat en altres concursos similars i han previst 3 premis: per al millor disseny, per a la major distància recorreguda i per al major temps de vol. Cada participant podrà participar amb dos avions i, per tant, en dues categories. El premi serà en forma d’entrades per al parc d’atraccions del Tibidabo.

Paral·lelament al concurs d’avions de paper es torna a convocar el concurs de dibuix per a la quitxalla i un taller de pintacares. I a les 20 h, començarà un dels actes importants del programa, la presentació de la parella de capgrossos Bienvenido i Pugdaquí, que la regidoria de Cultura ha cedit a l’entitat perquè els faci funcionar. Els dos personatges van néixer de la mà del Camp del Rei i de Manolo Cano en el marc del pregó de la passada Festa Major.

MoltaXamba i Els Cabrons aportaran foc i tabals a la festa de dissabte al vespre, amb una cercavila que s’iniciarà al carrer Montserrat i que acabarà a Can Papasseit on a partir de les 23 h, hi haurà ball amb el trio Koktel J.A.S. I per acabar la vetllada,  concert amb Fugados de Alcatraz.

Els actes de diumenge començaran amb la tradicional cercavila cultural que arriba al seu desè aniversari i en la qual està previst que hi participin fins a 15 colles. Després de la cercavila, l’entitat organitzadora oferirà un dinar a les colles participants i a les vuit de la tarda es farà el ball de final de festa a càrrec de Josep i on es ballaran les coreografies que s’han anat ensenyant aquesta setmana.

Una bateria de focs a càrrec d’Els Cabrons, tancarà la festa del barri, “l’ànima mater” i la que alimenta altres activitats de l’Associació Cultural Camp del Rei. Manolo Cano ha aprofitat per convidar tothom a participar d’aquestes festes populars i sobretot “a fer barri”.

FER UN COMENTARI

*