Inici Destacats La Caminada Popular de l’Anoia aplega prop de 600 participants

La Caminada Popular de l’Anoia aplega prop de 600 participants

COMPARTIR

El proppassat diumenge dia 12 de maig del 2019 es dugué a terme la XX Caminada Popular de l’Anoia organitzada per la Secció de Muntanya del Grup de Lleure “La Clau”.

Aquesta caminada persegueix un doble objectiu: per una banda fomentar l’esport, concretament l’excursionisme i les caminades populars, activitat molt més arrelada en altres comarques catalanes, i alhora donar a conèixer a anoiencs i forans els paratges de la nostra comarca, cada any en una zona diferent. No es tracta, doncs, en cap cas, d’una activitat competitiva. Cada participant va al seu ritme i gaudeix així de la passejada.

Una matinal per descobrir nous racons en alguns casos o retrobar-los en d’altres, però en qualsevol cas una matinal envoltada de natura, esport, i vivències per gaudir intensament, perquè sabem que tot bon excursionista gaudeix doblement de les seves sortides, gaudeix plenament en dur-les a terme i també en veure assolit el seu objectiu, i més encara si aquestes són a casa i envoltades d’amistat i bona companyonia, com així ha estat en els darrers vint anys. Moltes cares ens són familiars any rere any, molts coneguts i amics sabem que repeteixen l’experiència.

Els organitzadors valorem molt positivament aquesta divuitena edició en la que hi han participat quasi 600 excursionistes procedents de molts municipis anoiencs i també d’altres d’arreu de la geografia catalana

Els participants provenen de molts pobles de l’Anoia però també de molts altres punts de la geografia catalana. Pel que fa referència a les edats dels participants que proporcionaren aquesta dada, podem dir que el participant més jove té 8 anys i el més veterà 77.

Els participants sortiren esglaonadament entre les 7:30 i les 8:30 h. del matí des de la zona poliesportiva de Copons, on s’ubicà la carpa de l’organització.

El recorregut transcorregué sense cap mena d’accident remarcable.

El temps ens va respectar amb un mati de bona temperatura, que esdevingué caloreta cap el migdia, la qual cosa va permetre fruir de paisatges, camins, i corriols d’un verd ben primaveral.

La mitjana de temps invertit en la ruta fou d’unes quatre hores. Tots els participants arribaren al control d’arribada molt abans que aquest fos tancat.

Recordem que el recorregut fou de 18 quilòmetres amb un desnivell de 524m. Amb altitud mínima als 417m. I màxima als 726m.

El recorregut circular passà, com a llocs destacats, per indrets tan emblemàtics i bonics com el gorg de Nafre, en un entorn meravellós, el Coll de Pal, Sant Gabriel, Barranc de la Coma, etc. entre d’altres.

L’itinerari fou preparat única i exclusivament per a aquesta caminada, es marcà el dia anterior amb cintes de plàstic de color groc i fletxes, i restà solament marcat per aquest dia. Totes les marques foren retirades el mateix diumenge per l’equip escombra.

A la sortida cadascú rebé una tarja de pas que calia segellar en els sis controls disposats al llarg del recorregut. Cada control disposà un horari ampli d’obertura i de tancament.

Cada participant rebé també un petit llibret amb el mapa de situació, els desnivells, el recorregut a seguir, i un recull històrico-cultural dels indrets pels que passà la caminada i del terme de Vallbona d’Anoia.

Tots els participants foren obsequiats, també, amb una samarreta tècnica commemorativa, especialment dissenyada per aquesta ocasió, per la nostra companya Judit Gil de ESDEDIA.

A les 9:00h. sortí un equip escombra que, a pas normal, fou qui anà tancant tots i cadascun dels diferents controls i avituallaments.

Una vintena edició de la caminada que ja consta entre les cites obligades de l’excursionisme anoienc cada maig, esdevenint un punt de referència en el lleure esportiu de la comarca.

L’organització disposà un equip de 39 persones per a organitzar els controls, avituallaments, esmorzar, etc.

Al migdia va procedir-se a realitzar un sorteig entre totes les persones que van respondre correctament les cinc preguntes que els vam formular mitjançant una tarja que vam entregar a la sortida. Les respostes es podien obtenir mitjançant diversos codis QR que es trobaven en determinats llocs de l’itinerari, o bé cercant-les en el llibret que vam entregar.

Enguany, una vegada més, proposem que tots els participants que ho vulguin, enviïn les seves fotos durant el mes de maig, i entre tots els que ho facin, al juny, farem el sorteig d’una joia gentilesa de Sara Castells, joiera. Poden enviar-se a: gruplaclau@gruplaclau.org

Podem dir també que ja des d’ara comencem a treballar en la XXI Caminada Popular de l’Anoia que tindrà lloc el maig del 2020 en lloc encara per determinar.

Cal dir però, però, que aquesta activitat no hauria estat possible sense la bona acollida i col·laboració de L’Ajuntament de Copons, les diferents empreses patrocindores, i de tots els membres de la Secció de Muntanya i altres voluntaris que, desinteressadament, feren possible el desenvolupament de l’activitat. A tots ells els adrecem el nostre més sincer agraïment. Així mateix agraïm als comerços que han facilitat obsequis per al sorteig.

També volem fer extensiu el nostre agraïment a tots els mitjans de comunicació locals, comarcals, i nacionals que tan bona acollida han dispensat a la Caminada una vegada més.

Grup de lleure La Clau

FER UN COMENTARI

*