Inici Societat Caminada contra el nou sòl industrial projectat a la Conca d’Òdena

Caminada contra el nou sòl industrial projectat a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Més d’un centenar de persones van participar diumenge 18 d’abril en un acte organitzat per Jorba Reflexiona. Es tractava de recórrer a peu alguns dels terrenys contemplats com a possible nou sòl industrial durant el procés d’elaboració del Pla Director d’Activitats Econòmiques de la Conca d’Òdena, impulsat pels ajuntaments de la zona i la Generalitat.

La caminada va començar a Jorba, va passar per la zona industrial pràcticament en desús de les antigues bòbiles i després d’arribar a prop de l’Espelt, va transcórrer a tocar de Sant Jaume Sesoliveres. El col·lectiu assenyala que “aquests dos nuclis serien els més afectats cas que el projecte del polígon tirés endavant i per això un grup nombrós de veïns de l’Espelt va sortir des del seu poble per afegir-se a la caminada”.

Els terrenys afectats pel possible projecte ocupen 138 hectàrees, de les quals Jorba Reflexiona assegura que “es pretén destinar a usos industrials les 52 més aptes per a l’agricultura”. La caminada va servir “per comprovar que a Jorba hi ha terrenys industrials que no es fan servir i per veure que els terrenys on voldrien construir el polígon tenen un valor agrícola i ecològic que desapareixeria per sempre”. Des de Jorba Reflexiona es creu que si fos possible solucionar el problema de l’atur d’aquesta manera, ja s’hauria pogut fer amb les requalificacions que permet actualment el Pla Director vigent, i no s’ha fet. Des del 2009 no s’ha tirat endavant cap de les zones industrials que preveia aquest pla.

Jorba Reflexiona no creu que ara hagi de ser diferent, i lamenten que “es tornen a fer grans plans sense tocar de peus a terra i creant expectatives que no es compliran. La plataforma apostem per a decidir si aquestes noves hectàrees de sòl industrial són convenients o no en una consulta popular que ja fa més de dos mesos que es va sol.licitar a l’Ajuntament de Jorba. De moment no tenim cap resposta”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*