Inici Destacats La Cambra de Comerç de l’Anoia es compromet a impulsar i dinamitzar...

La Cambra de Comerç de l’Anoia es compromet a impulsar i dinamitzar els polígons de la comarca

COMPARTIR

El consell executiu de la Cambra de l’Anoia ha decidit fer un pas endavant en l’impuls i la dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE). Segons l’ens territorial, la situació actual a la comarca genera preocupació entre l’empresariat a llarg termini. Les dades proporcionades pels Informes territorials de la Cambra de Comerç de Barcelona conclouen que més del 30% de la població treballadora de l’Anoia ha d’anar ha treballar fora la comarca, junt amb que el territori presenta la taxa d’atur més alta de la demarcació de Barcelona.

Per aquest motiu, la Cambra de l’Anoia iniciarà en els propers dies una campanya a les xarxes socials dirigida a posar en valor la situació actual del territori i a dibuixar les línies d’acció a seguir que des de la corporació es posaran en marxa. De fet, aquesta acció finalitzarà amb la presentació pública d’un pla d’acció i dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de l’Anoia que té com a objectiu esdevenir el full de ruta per reposicionar estratègicament la comarca.

La situació privilegiada de la comarca enclavada en una cruïlla d’eixos viaris i a menys de 100 km de tres ports marítims de mercaderies s’ha de llegir com una oportunitat per transformar econòmicament l’Anoia i fomentar així un desenvolupament mediambientalment sostenible i socialment just. En aquest sentit, la proposta del Consell executiu no es limita a una reactivació exclusiva dels PAE, sinó que a transforma’ls i compaginar el seu creixement en la construcció d’un model econòmic més sostenible, benestant i d’alt valor afegit.

Particularment, la Cambra de l’Anoia busca defugir de construir un territori centrat estrictament en el creixement del PIB, sinó bastir un model econòmic que fonamenti el seu progrés amb el benestar efectiu per a la població, la sostenibilitat i la qualitat del creixement. Tal com estableixen els Indicadors de Progrés i Benestar definits per la Cambra de Comerç de Barcelona.

En suma, el pla d’acció que ha aprovat impulsar la Cambra territorial també té com objectiu establir aliances amb altres agents del territori amb l’objectiu d’engrandir l’impuls de les accions i traçar de forma conjunta, tranversal i coordinada la transformació economicosocial tan necessària per l’Anoia.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*