Inici Destacats La Cambra de Comerç assegura que el govern Zapatero va pressionar Nissan...

La Cambra de Comerç assegura que el govern Zapatero va pressionar Nissan per fer a Àvila una planta que es preveia a Òdena

COMPARTIR

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha apuntat que les plantes de Nissan a Catalunya han anunciat el seu tancament “per culpa del govern espanyol”. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies, Canadell ha assegurat que Nissan volia aixecar una nova planta a la Conca d’Òdena l’any 2006, a la zona de Can Morera, però l’executiu central va pressionar perquè la inversió es fes a Àvila. “Nissan no ha invertit a Catalunya perquè, quan estava disposada a fer-ho, el govern espanyol no hi va apostar”, ha dit.

Tal com ha apuntat Canadell, “Catalunya no té un problema de competitivitat”. “El problema és que Nissan no va invertir quan va tenir l’ocasió”, ha afegit. Segons el president de la Cambra, el fabricant japonès únicament va exigir la construcció d’un tercer carril a l’A-2 i fer arribar el ramal del tren de mercaderies de Martorell cap a Igualada per instal·lar-se a Igualada. “Nissan tindria ara una planta a la Conca d’Òdena que seria una de les més productives d’Europa”, ha lamentat Canadell.

Els fets van succeir durant el govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero, quan el Consorci de la Zona Franca apostava per la zona industrial que s’havia d’aixecar a l’entorn de Can Morera, al terme municipal d’Òdena. El projecte s’emmarcava en el Pla Director de la Conca d’Òdena que preveia el pas per la zona de l’Eix ferroviari transversal. En aquell moment com ara a l’actualitat, el projecte va topar amb l’oposició de diferents entitats.

Albert Cadanet / ACN

2 COMENTARIS

  1. Por culpa del gobierno de españa? Que poca verguenza que teneis, este gobierno socialcomunista es la ruina pero la gestion del gobern no es mucho mejor seguir seguir que veréis lo que queda de este pais

  2. El gobierno español ????
    Pero si surjieron varias asociaciones y plataformas oponiendose a la planta… al igual que ha pasado con Tesla… incluyendo al gobern que nos encerro aqui en su dia.
    Caradura el tio este de la cambra.

FER UN COMENTARI

*