Inici Cultura Calonge de Segarra inicia els estudis per recuperar l’antiga rectoria

Calonge de Segarra inicia els estudis per recuperar l’antiga rectoria

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Calonge de Segarra l’Estudi previ de projecte de l’edifici de la rectoria de l’església de Santa Fe de Calonge de Segarra i el seu entorn. L’estat de conservació d‘aquest edifici és molt dolent, amb parts enderrocades i altres amb perill de d’enfonsar-se, motiu pel qual, actualment no hi ha cap ús, amb un procés d’envelliment molt accelerat que en fa perillar el seu manteniment.

La rectoria està situada al bell mig del petit nucli de Calonge, als peus de l’enrunat castell, juntament amb l’església i la Casa del mestre al costat de ponent. Es tracta d’un edifici històric documentat ja el 1574, format a partir de diferents fases constructives, amb diversos afegits, però que han acabat conformant un edifici força unitari i imponent, i que juntament amb l’església formen la façana representativa del nucli de Calonge.

Per aturar aquest procés de degradació i recuperar l’edifici per altres usos que consolidi una certa ocupació més o menys permanent al territori, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), en col·laboració amb l’Ajuntament de Calonge de Segarra, ha redactat aquest Estudi previ de projecte, entès com a primer pas del procés projectual que permeti programar les futures actuacions per a la conservació de la rectoria i l’ordenació del seu entorn, valorades en termes de costos i de temps.

El projecte contempla els treballs necessaris a nivell d’estudi previ per a la restauració i rehabilitació de l’edifici, i planteja la possibilitat de donar-li diversos usos de cara a fomentar-ne la recuperació i detenir el procés de degradació que pateix, entenent que la millor forma de preservar un edifici és trobar-li un ús. El projecte és també un document de base que permet tenir un coneixement ampli del edifici, tant des del punt de vista històric, geomètric com constructiu.

FER UN COMENTARI

*