Inici Societat Calaf i Tous podran completar els projectes de la Llei de Barris...

Calaf i Tous podran completar els projectes de la Llei de Barris de 2009

COMPARTIR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha resolt ampliar el termini d’execució dels projectes que van resultar beneficiaris dels ajuts de la Llei de barris de la convocatòria 2009 que encara estaven pendents de finalitzar. Entre aquests hi ha Calaf i Sant Martí de Tous, que havien d’acabar les obres el 30 de juny d’enguany i ara disposaran fins el 31 de desembre de 2019 per enllestir els seus projecte.

La Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial va crear el fons de foment del Programa de barris per finançar projectes d’intervenció integral que tinguessin com a objectiu la millora urbanística, social i econòmica de barris. Es buscava impulsar-ne la rehabilitació global per evitar-ne la degradació i millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees, tot afavorint la cohesió social.

Una vegada els ajuntaments presentaven els seus projectes a cada convocatòria d’ajuts, els criteris per a adjudicar-los tenien en compte si les àrees triades patien dèficits en equipaments, problemes demogràfics com la pèrdua o envelliment de la població, o dificultats en el seu desenvolupament econòmic. Així, les diverses convocatòries de subvencions valoraven que els projectes incloguessin actuacions de millora de l’espai públic, rehabilitació dels elements col·lectius dels edificis, provisió d’equipaments, foment de l’eficiència energètica, supressió de barreres arquitectòniques o programes de millora econòmica. D’altra banda, es valorava l’equitat territorial.

Calaf i Sant Martí de Tous concentren els seus projectes al nucli antic dels respectius municipis. En el cas de Calaf, les actuacions desenvolupades i previstes inclouen la recuperació del castell i el seu entorn: obertura camí accés, condicionament d’un solar com a aparcament gratuït a l’exterior; creació d’un local per al desenvolupament de programes socials i impuls d’un pla de dinamització turística del nucli històric.

1 COMENTARI

  1. Aquesta foto de Calaf amb el seu campanar m’ ha fet ballar el cap! El campanar l’ heu retallat i enganxat a on us ha semblat. No m’ agrada que el toqueu del seu lloc ja que es fals i dona peu a errors.

FER UN COMENTARI

*