Inici Societat Calaf tindrà una de les 23 noves estacions de recàrrega per a...

Calaf tindrà una de les 23 noves estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics a Catalunya

COMPARTIR

Catalunya tindrà 23 noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en els propers mesos, una d’elles a Calaf, segons ha informat el Govern. Les estacions s’instal·laran en 19 municipis i ajudaran a augmentar fins a 130 el nombre total d’estacions de la xarxa pública de recàrrega a Catalunya. Amb la mesura, cap lloc del país quedarà a més de 30 quilòmetres d’un punt de recàrrega ràpida. De fet, n’hi haurà a 75 municipis catalans. A més de Calaf, a la comarca de l’Anoia també hi ha una estació pública de recàrrega amb dues places a davant de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat. Totes aquestes estacions seran interoperables, és a dir, s’hi podrà accedir amb qualsevol targeta d’usuari emesa pels ajuntaments, i donaran als cotxes una autonomia superior als 100 quilòmetres en 30 minuts de recàrrega.

El Govern, a través de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), ha destinat 864.750 euros a desplegar les estacions de recàrrega elèctrica, que estaran gestionades directament pels ajuntaments o corporacions locals. Des del 2016, la inversió de l’ICAEN ha estat de més de 3 milions d’euros.

Actualment, a les carreteres catalanes circulen més de 17.000 vehicles elèctrics. A més, un 1,9% dels nous turismes matriculats i un 6,9% de les noves motocicletes matriculades són elèctrics, mentre que un 9% dels turismes matriculats són híbrids.

Les 23 noves estacions estaran en 19 municipis: se n’instal·laran dos a Solsona (Solsonès), a Montblanc (Conca de Barberà), a Gandesa (Terra Alta), i a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà); i un a Pont de Suert (Alta Ribagorça), a les Borges Blanques (les Garrigues), Amposta (Montsià), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Banyoles (Pla de l’Estany), Tremp (Pallars Jussà), Mollerussa (Pla d’Urgell), Pals (Baix Empordà), Ponts (la Noguera), Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), Calaf (Anoia), Guissona (la Segarra), Alcover (Alt Camp) i Juneda (les Garrigues).

FER UN COMENTARI

*