Inici Destacats Calaf reivindica el reconeixement urgent de l’Alta Segarra

Calaf reivindica el reconeixement urgent de l’Alta Segarra

COMPARTIR

En el ple ordinari celebrat aquest dilluns, 13 de febrer, l’Ajuntament de Calaf ha aprovat, unànimement, una moció per tal de reivindicar el reconeixement urgent de la comarca de l’Alta Segarra. La proposta, presentada pel grup municipal de Convergència i Unió, arriba després que el ple del Parlament de Catalunya aprovés, la setmana passada, la creació de la vegueria del Penedès.

Aquest canvi genera un nou problema per als vuit municipis de l’Alta Segarra, entre ells Calaf, ja que no tenen cabuda a la nova realitat territorial al continuar adscrits a l’àmbit de la Catalunya Central. Tal i com relata la moció aprovada, això provoca que aquestes poblacions quedin en el ‘llimb de la indefinició administrativa’.

Fa quatre mesos el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció amb el mateix objectiu, però al no ser ateses les peticions i davant d’una contínua situació d’incertesa, els tres grups del ple de Calaf insisteixen en aquesta qüestió. Així, acorden instar al Parlament i a la Generalitat de Catalunya a iniciar els tràmits per fer efectiu el reconeixement urgent i efectiu de l’Alta Segarra.

El segon acord fa referència a comunicar als diferents partits amb representació al Parlament de Catalunya la moció i reclamar el suport explícit al territori. També prenen l’acord de demanar una reunió entre els representants municipals de les poblacions susceptibles de formar part de la nova comarca i el departament de Governació per trobar una solució definitiva. El quart acord té la voluntat de traslladar la moció als municipis signants de l’Alta Segarra perquè s’hi puguin adherir.

I, per últim, el cinquè dels acords estableix la voluntat de fer-ne difusió alhora que es vol iniciar una campanya informativa en la que s’expliquin els avantatges i inconvenients d’esdevenir comarca, perquè, arribat el moment, els ciutadans puguin decidir amb la màxima informació possible.

FER UN COMENTARI

*