Inici Societat Calaf reforça la muralla del castell

Calaf reforça la muralla del castell

COMPARTIR

El passat mes de desembre van finalitzar les obres de consolidació i reforç de la muralla del castell. Concretament, s’ha consolidat el fonament que sustenta la torre i part del mur, intervenint en una àrea exterior de 10mx 3m i en 9m del basament del mur.

Els treballs han consistit en l’eliminació de materials inadequats, la preparació del terreny, el muntatge de l’encofrat i la realització d’un mur de formigó de calç, armat amb espigues corrugades de polièster i fibra de vidre de 15 mm de diàmetre. A més, també s’ha realitzat una memòria escrita i un recull fotogràfic del procés d’intervenció.

El cost de les obres ha estat de 57.774,40€ i s’han finançat en un 71,80% a través d’una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (OSIC) per l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural per al trienni 2020-2022.

Renovació al parc del carrer Calonge de Segarra

L’Ajuntament de Calaf també ha renovat part dels elements del parc infantil ubicat al carrer Calonge de Segarra. La nova àrea de joc compta amb un paviment de cautxú de seguretat i respectuós amb el medi ambient. A més, s’hi han instal·lat dos elements de fusta: un gronxador amb dos seients i una torre d’escalada amb xarxa.

El cost del parc ha estat de 20.015, 34€ i s’ha adquirit a través del conveni marc de subministrament de parcs i jardins i mobiliari urbà de l’Associació Catalana de Municipis al que està adherit l’Ajuntament de Calaf. Duran el proper any s’hi realitzaran noves millores com el seu tancament perimetral amb tanques de fusta.

D’altra banda, aquesta actuació forma part d’un conjunt de renovacions de mobiliari i altres canvis que es realitzaran als diferents parcs infantils de Calaf per tal d’adaptar-los a les necessitats i normativa actual.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*