Inici Societat Calaf recuperarà el portal de l’Hospital, el vestigi més antic de la...

Calaf recuperarà el portal de l’Hospital, el vestigi més antic de la seva muralla

COMPARTIR

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Calaf ha aprovat, aquest dilluns 6 de març, el projecte de restauració del portal de l’Hospital, també conegut com a portal del Carme. L’objectiu és fer les obres necessàries per recuperar la seva estructura que, en diferents punts, es troba malmesa i presenta un procés de degradació important. La rehabilitació anirà a càrrec d’un expert restaurador amb la previsió que s’iniciï el proper més d’abril.

El portal de l’Hospital, d’estil gòtic civil medieval, es troba declarat com a Bé Cultural d’interès Nacional (BCIN). Juntament amb el portal de Xuriguera, constitueix l’única resta de les antigues muralles que envoltaven la vila de Calaf, construïdes cap a l’any 1580. A més, és l’element més antic que es conserva de la muralla, adossada a l’edifici de l’antic Hospital. A nivell local, està inclòs en el catàleg de béns a protegir en el POUM.

En l’actuació es consolidarà la part superior, a fi que no prosperi el seu procés de deteriorament, concentrant-se en el brancals de l’arc, els arcs de mig punt i la paret de sobre l’arcada. S’eliminaran materials inadequats i la catifa biològica alhora que es netejarà l’estructura. A més, es consolidarà el suport de pedra i es farà una intervenció perquè tingui una major estabilitat.

El cost d’aquesta intervenció és de 13.164,80 euros (IVA inclòs) per la que es compta amb una subvenció de 8.000 euros de la Generalitat de Catalunya.

Nou aparcament al centre

Alhora, els seus membres han ratificat el conveni signat entre el consistori i els propietaris de la finca ‘La Serradora’ destinada a l’aparcament de vehicles amb l’objectiu de millorar la mobilitat i l’aparcament al centre del municipi. L’acord és l’actualització d’un conveni existent a través del qual els propietaris cedeixen el terreny, d’uns 2.500 metres quadrats, a canvi que l’Ajuntament assumeixi el cost del condicionament, la posada en marxa de l’aparcament i el seu manteniment. Aquesta millora es podrà executar gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona a través de les Meses de concertació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*