Inici Societat Calaf reconeix el món esportiu i cultural del municipi

Calaf reconeix el món esportiu i cultural del municipi

COMPARTIR

El passat divendres, 9 de febrer, el Casal de Calaf va acollir la segona edició de la Nit de l’Esport i la Cultura de Calaf amb l’objectiu de reconèixer a les persones i entitats locals que han destacat pels èxits assolits o per la promoció que han fet de l’esport i la cultura l’any 2017.

L’acte, dirigit per Neus Quer, va estar presentat per Pilar Guardiola i Eloi Hernández i va comptar amb l’assistència de més de 300 persones i diversos representats d’entitats i ajuntaments de l’Alta Segarra.

A través d’un vídeo que recollia les activitats realitzades durant el 2017 en l’àmbit de l’esport i la cultura a Calaf, es va iniciar la gala que va estar acompanyada per la música de Cesk Freixas. El cantautor, va interpretar algunes de les cançons del seu nou disc “Proposta” i va dedicar unes paraules a l’escriptor segarrenc Manuel de Pedrolo, ja que aquest any es commemora el seu centenari i l’Ajuntament de Calaf s’hi adherirà amb diferents propostes culturals al llarg de l’any.

En total, es van lliurar 6 premis esportius en les categories de: millor esportista masculí infantil a Jan Molina com a jugador de l’aleví A del Barça; millor esportista absolut a Pere Parés per les més de 20 medalles en l’àmbit de les arts marcials a nivell nacional i internacional; premi a la trajectòria esportiva a Luciano Grados per una vida d’esforç i sacrifici dedicada a l’atletisme amb més de 200 curses completades; millor iniciativa esportiva a la Penya Barcelonista de Calaf per l’organització del 3×3 de futbol; millor ambaixador esportiu calafí al món a la Unió Esportiva Calaf per la iniciativa de l’intercanvi amb la població occitana de Soual i premi Alta Segarra a José Sánchez Malet per la voluntat i dedicació que implica estar al capdavant de Bike Calaf.

A més, es van fer dues mencions especials com a millors esportistes infantils a Sara Rubio Pérez i Naila Ben-Aïcha González, per les victòries en els darrers campionats de Kung Fu internacionals, i es va deixar desert el premi a millor iniciativa pedagògica o social lligada als valors de l’esport.

En l’àmbit de la cultura, es van repartir un total de 7 premis com a: millor iniciativa cultural infantil al Casino de Calaf pel casal d’estiu “Un estiu de pel·lícula”; premi a la trajectòria cultural a Teresa Escolà per haver dedicat tota la seva vida a la música i encapçalar diverses iniciatives com la Coral Ressons; premi efemèride al Casal de Calaf pels 20 anys de conta contes; millor aportació cultural per a la promoció de la cultura a Calaf als Diables Alta Segarra per la recuperació del Cucarell, l’àntic Drac de Calaf; millor aportació cultural en l’àmbit social o pedagògic a l’Associació Cultural i Educativa Calamanda per fomentar i dinamitzar la cultura popular; millor ambaixador cultural calafí al món a Gerard Mases per la seva trajectòria musical internacional que l’ha portat a formar part de bandes com “Muchachito Bombo Infierno”, “Red Bombo” o “Flamingo Tours” i premi Alta Segarra de la cultura a Mossèn Valentí Miserachs qui, entre d’altres mèrits, destaca per haver estat organista i compositor de la capella Júlia de Sant Pere del Vaticà i Creu de Sant Jordi el 2001.

D’altra banda, el moment emotiu de la nit es va produir amb l’entrega del premi especial del jurat de reconeixement a títol pòstum a Jaume Fonoll, gran comunicador i músic calafí que va morir el juliol passat. El seu germà, Celdoni Fonoll, va fer l’entrega del premi al seus fills i se’l va recordar amb una cançó que va enregistrar en els seus últims dies.

Per cloure l’acte, l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, va felicitar a tots els nominats afirmant que amb el seu esforç i talent contribueixen a engrandir el nom de Calaf i l’Alta Segarra. També va agrair la col·laboració altruïsta als membres del jurat i demés col·laboradors que participen en l’organització de l’acte ja que en garanteixen la qualitat i la excel·lència.

Finalment, va tenir lloc la foto de grup amb tots els premiats i es va acabar l’acte amb el cant de “l’estaca” entre tots els assistents.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*