Inici Societat Calaf prepara la commemoració dels 50 anys de l’arribada de l’aigua potable

Calaf prepara la commemoració dels 50 anys de l’arribada de l’aigua potable

COMPARTIR

El dissabte 29 d’abril de 1972 va ser la data de l’arribada i distribució de l’aigua potable a Calaf i enguany es commemora els 50 anys d’aquesta efemèride. Fins aleshores, el municipi no disposava de cap xarxa d’aigua i les cases i famílies havien de recórrer a pous, cisternes o fonts. En aquest sentit, l’arribada de l’aigua va suposar una millora molt esperada per la qualitat de vida de la població calafina. Per això, durant els mesos d’abril i maig s’han organitzat un seguit d’actes entorn aquesta fita històrica tan important.

El tret de sortida serà el mateix 29 d’abril, divendres, a les 20 h a l’Espai Carmen Arrojo Maroto on es farà una xerrada col·loqui amb el títol Passat, present i futur de l’aigua on, a través de testimonis en primera persona, s’explicarà el problema endèmic de l’aigua al municipi i al territori, alternatives i estratègies per fer-hi front, etc. Seguidament, s’inaugurarà l’exposició de fotos antigues que recullen l’arribada de l’aigua als anys setanta a través de diferents moments, espais i altres elements protagonistes de l’esdeveniment.

Els dissabtes 7 i 21 de maig a les 12 h es farà una visita guiada gratuïta als dipòsits de Calaf i a la planta de neteja de nitrats. Per poder-hi participar cal inscriure’s prèviament al 627 004 600.

El dissabte 28 de maig, a les 17 h a la plaça dels Arbres es farà la Festa de l’aigua, amb què es recrearà el moment de l’arribada de l’aigua a Calaf i també es faran diferents jocs familiars.

Finalment, els actes es clouran el diumenge 29 de maig amb una caminada i una bicicletada resseguint la canonada de l’aigua. Les dues rutes sortiran des de la plaça dels Arbres. La caminada començarà a les 08 h i arribarà fins a Calonge i tornarà (12 km aprox.) i la bicicletada ho farà fins a Enfesta (18 km anada i tornada aprox.).

Des del consistori s’estan organitzant un seguit d’actes entorn aquesta fita, entre elles, una exposició de fotografies. Si teniu alguna imatge relacionada amb l’arribada de l’aigua potable a Calaf l’any ’72 la podeu fer arribar  fins al 19 d’abril a participacio.calaf@gmail.com o trucar al 627 00 46 00.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*