Inici Societat Calaf organitza un mercat d’intercanvi de llibres, roba i joguines

Calaf organitza un mercat d’intercanvi de llibres, roba i joguines

COMPARTIR

Del 18 al 26 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i Calaf ho celebrarà amb un mercat d’intercanvi que es farà el 18 de novembre per reutilitzar els objectes i reduir la quantitat de residus que es generen. En concret, s’intercanviaran llibres, joguines i roba que els calafins entregaran, de manera voluntària a l’Ajuntament durant els propers dies.

Fins aquest dimarts es podran portar a l’Ajuntament roba, joguines i llibres que es tinguin a casa. L’horari serà de 11 a 14h del matí. Per cada objecte que es lliuri, els calafins rebran de 1 a 5 “Calapunts”, que serviran com a moneda per aconseguir nous objectes el dia del mercat.

Els materials han de complir uns requisits mínims per ser acceptats, com per exemple, que estiguin en bon estat. En el cas dels llibres, han de ser en català, castellà o anglès i no superar els 30 anys d’antiguitat. Tampoc s’admetran llibres acadèmics, manuals, guies o llibres de text.

Es pot lliurar roba de diverses talles, de nadons a adults, però no s’admetrà ni roba interior o de la llar ni sabates. Cada persona podrà portar un màxim de 10 peces de roba, que haurà d’estar sense taques ni forats, a més d’estar ben cosida.

Les joguines poden ser diverses, des de nines o puzzles fins a jocs de construcció o tricicles. En cap cas s’admetran joguines de caire bèl·lic, ni tampoc peluixos ni publicitàries. En el cas que funcionin amb piles, l’usuari haurà de portar-les per comprovar que funcionen, tot i que se les podrà endur un cop la comprovació s’hagi fet. Les joguines han de dur la marca CE, que acredita la normativa europea de seguretat. El nombre de joguines per persona també es limita a 10.

El dia del mercat es podran adquirir objectes de segona mà amb els “Calapunts”. El material sobrant es destinarà a causes socials i benèfiques.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*