Inici Societat Calaf té el seu nou Consell d’Infants

Calaf té el seu nou Consell d’Infants

COMPARTIR

En un acte solemne, aquest passat dijous a la tarda va quedar constituït el 7è Consell Municipal d’Infants de Calaf per al curs 2017-2018. Durant l’acte, que va tenir lloc a la Sala de plens municipal, es va donar la benvinguda als quatre nous membres del consell, al mateix temps que es va fer un reconeixement als infants que han deixat de ser-ne membres.

La regidora d’Ensenyament del consistori calafí, Montserrat Isern, va encetar l’acte donant la benvinguda als presents i destacant la importància del Consell d’Infants com a òrgan de participació. Va posar de manifest que “és necessari que doneu la vostra opinió, per ajudar-nos a complir aquelles coses que de vegades passen per alt. Per què el Consell Municipal d’Infants sou importants al nostre poble”.

Seguidament, va donar la paraula al Cap d’Estudis de l’Escola Alta Segarra de Calaf, Marc Galceran, que va explicar com són escollits els alumnes que formen part d’aquest Consell, tots ells del centre d’educació primària. Enguany, els tres participants que han deixat el Consell, perquè han començat a estudiar a l’institut, són Sergi Catalan Bejarano, Abu Bakar Barry, Berta Molina Olvera, Eric Camaposada Moreno. En el seu lloc, han entrat a formar-ne part quatre alumnes de cinquè de primària: Paula Ripoll Salsench, Marta Agulló Ferrer, Nil Solà Martí, Aranxa Barbero Cerro.

Durant la sessió, els quatre joves que finalitzaven el mandat al Consell van llegir un discurs. Després, agraint la tasca duta a terme, l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, els va entregar un diploma de reconeixement. També van llegir un discurs els quatre membres entrants i, en acabat, la regidora d’Ensenyament va anar nomenant, un per un, tots els membres del nou Consell, mentre l’alcalde els imposava la medalla acreditativa.

Jordi Badia va cloure l’acte destacant la solemnitat de la constitució del Consell d’Infants, ja que, com va dir, “des del govern municipal volem que aquest sigui un òrgan actiu, que estigui implicat en la millora constant de la vila”. Així, l’alcalde va transmetre la idea que des de l’Ajuntament es vol que el Consell vaig més enllà de participacions puntuals i va demanar als nous membres que ” ens feu arribar tot allò que al vostre parer no acabem de fer del tot bé o que podríem millorar i incorporar a l’acció de govern”. L’objectiu final és, segons Badia, que els infants ajudin “a tenir el poble en què tots volem viure”.

Consell d’Infants Municipal

La seva tasca principal és recollir, a través de les diferents classes, opinions i propostes sobre com millorar Calaf. A partir de la informació obtinguda, s’elabora un document on es detallen aquestes mesures. Aquest document es converteix en la carta als reis que els infants llegeixen el dia 5 de gener en acabar la cavalcada. Posteriorment, l’Ajuntament de Calaf estudia les propostes i, en la mesura del possible, les duu a terme.

FER UN COMENTARI

*