Inici Societat Calaf lliura un miler de signatures al conseller d’Interior per reclamar una...

Calaf lliura un miler de signatures al conseller d’Interior per reclamar una comissaria de Mossos

COMPARTIR

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha visitat aquest dimecres l’Ajuntament de Calaf, on l’alcalde, Jordi Badia, li ha fet entrega de 1.071 signatures que els vilatans i els comerciants calafins van recollir el passat mes de febrer amb l’objectiu d’instal·lar una comissaria de Mossos d’Esquadra a la població.

“Tenint en compte que la vila de Calaf té una població de més de 3.500 habitants, que hi hagi 1071 signatures, vol dir que la preocupació és molt gran”, ha manifestat l’alcalde. “Calaf és una zona amb molta ocupació il·legal, amb tots els problemes de drogues i delinqüència que això comporta”, ha subratllat. “Abans als pobles es vivia tranquil, es podia deixar la porta oberta, però ara la inseguretat és molt gran”, ha afegit.

L’alcalde també ha explicat que “es produeixen episodis de delinqüència i no tenim capacitat per reaccionar, perquè únicament comptem amb tres vigilants municipals i estem molt lluny de les comissaries més properes”. En aquest sentit, ha subratllat: “Moltes vegades, per la dificultat que suposa anar fins a Igualada per a formalitzar una denúncia, la població únicament denuncia els delictes més greus”.

El conseller ha reconegut la problemàtica que suposa no disposar d’una instal·lació policial fixe a la localitat i ha destacat: “Haver de desplaçar-se fins a Igualada per a posar una denúncia és inviable”. “El que estem fent en casos com el de Calaf, és instal·lar una Oficina d’Atenció Ciudadana”, ha explicat. En aquest sentit, el conseller s’ha compromès a estudiar l’obertura d’una Oficina d’Atenció Ciutadana a l’antic parc de bombers de Calaf.

Durant la visita, el conseller ha signat el Llibre d’Honor. També han assistit el director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, el responsable de l’Oficina de la delegada de la Delegació Territorial de la Generalitat a la Catalunya Central, Pep Mas, i l’inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial Anoia, Ramon Roig.

Segons el govern municipal, “la campanya de signatures ha estat fruit del constant degoteig de queixes dels vilatans de Calaf i els seus voltants, que han vist minvada la seva seguretat i sovint temen per la seva integritat física. La distància de 25 km amb Igualada, la població més gran i propera a Calaf, fa que la localitat i els pobles veïns siguin un atractiu per molts lladres. A més, l’arribada de gent nouvinguda amb problemes greus mentals i addiccions, ha agreujat el problema. Anys enrere, la localitat havia tingut una caserna de guàrdia civil, i amb la seva presència, els robatoris a comerços, habitatges o a peu de carrer, eren mínims. No obstant això, actualment la població únicament compta amb tres vigilants municipals”.

FER UN COMENTARI

*