Inici Destacats Calaf i Jorba declaren ‘persona non grata’ el delegat del Govern espanyol...

Calaf i Jorba declaren ‘persona non grata’ el delegat del Govern espanyol Enric Millo

COMPARTIR
Molts municipis catalans han reprovat el delegat del govern espanyol als seus plens municipals. Foto: Júlia Pérez / ACN

Alguns ajuntaments anoiencs s’han sumat als de la resta del país i han començat a expressar a través dels seus plens municipals el seu rebuig a l’actuació de les forces de seguretat de l’Estat durant el referèndum de l’1 d’octubre.

Calaf va aprovar el 9 d’octubre una moció que condemnava la violència i declarava el delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, com a persona non grata al municipi. Jorba va fer el mateix el passat 11 d’octubre, condemnant “la violència injustificada generada per l’Estat espanyol”, expressant el suport als ferits i exigint la retirada dels efectius de la Guàrdia Civil i Policia Nacional que es van enviar “per impedir l’exercici democràtic de votar”. La moció també demana la dimissió del Delegat del Gpvern d’Espanya a Catalunta, Enric Millo, i el declara persona non grata al municipi.

La moció insistia en demanar mediació i suport a la comunitat internacional i en posar els electes municials “al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*