Inici Societat Calaf inicia la transformació de la carretera de Manresa en un passeig

Calaf inicia la transformació de la carretera de Manresa en un passeig

COMPARTIR

Aquesta setmana han començat finalment els treballs per redissenyar l’actual carretera de Manresa i reduir l’espai dels vehicles en favor dels vianants, després d’una demora de cinc mesos, aliena al consistori.

Les obres consistiran en un conjunt d’intervencions a la via pública per estrènyer l’amplada actual de la calçada, amb el fi de disminuir la velocitat dels vehicles i aconseguir més espai.

A més de millorar les amplades de pas dels vianants, els treballs també busquen donar continuïtat i millorar l’accessibilitat dels itineraris de vianants tant en sentit longitudinal com transversal.

En conjunt, la sèrie d’actuacions per a la millora de la via i de l’entorn urbà proper que es plantegen són:
– La construcció d’una vorera continua en el marge dret amb amplades de pas lliures superiors a 1,80 m que en certs punts permet la creació de zones de descans i estada.
– La implantació de nou passos de vianants accessibles a la cruïlla amb el carrer de la Carretera Llarga.
– La millora del sanejament de l’àmbit amb l’arranjament de part del col·lector actual i la redistribució dels elements de recollida de les aigües pluvials.
– La renovació de l’enllumenat públic adaptant-lo a la nova secció de la carretera.
– La millora de la xarxa d’aigua potable actual i la implantació de nous hidrants contra incendi.
– Plantació d’arbrat i arbustives per a buscar la imatge d’un passeig que es pugui perllongar al llarg de tota la travessera.

Les obres tindran una durada de set mesos i el seu cost ascendirà a 563.289,485 € dels quals, 389.807,50 €, corresponen al cost de l’actuació inicialment previst assumit per la Diputació i 173.490,98 € corresponen a l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Calaf després de la seva adjudicació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*