Inici Societat Calaf inicia millores a la Plaça Alta Segarra

Calaf inicia millores a la Plaça Alta Segarra

COMPARTIR

El passat 3 de maig van començar les obres de millora de l’Espai Central de la Plaça Alta Segarra, amb els treballs de jardineria i tindrà una duració aproximada de dos mesos.

La plaça Alta Segarra és de planta rectangular d’aproximadament 32mx19m, consta de quatre sorrals amb diversos jocs infantils i paviment de sorra. També té una pèrgola ornamental de tipus lineal de formigó armat on s’hi troben tot un seguit de plantes enfiladisses que donen ombra. Aquesta pèrgola presenta clars símptomes d’estar malmesa ja que s’han escrostonat diversos fragments de formigó per l’oxidació de les armadures.

L’Ajuntament de Calaf ja va redactar inicialment una breu memòria “Reparació de diversos carrers i places del poble” en la qual ja s’identificava millorar les deficiències de seguretat que presenta l’espai de la plaça Alta Segarra i posteriorment es va redactar la memòria “Millores a l’espai central de la Plaça Alta Segarra” on s’amplia i actualitza el projecte inicial.

En les obres, es duran a terme les següents accions:

• Sorrals 2, 3 i 4: substitució de les vorades de jardí i del paviment de sauló al voltant dels jocs infantils de la plaça Alta Segarra, per vorades tauló i paviment de cautxú.

• Sorral 1: es retirarà el tobogan i es deixarà exclusivament com a sorral, sense cap joc prefabricat. Es millorarà la capacitat de drenatge i es renovarà l’arena actual.

• Substitució de la pèrgola actual, per una nova prefabricada de formigó armat, amb acabat exterior símil a fusta per integrar amb el paisatge.

• A la nova pèrgola s’emparrarà novament l’heura que s’hagi pogut conservar i se’n plantarà de nova on sigui necessari.

L’obra compta amb un pressupost d’execució de 53.867,81 euros (IVA inclòs) i compta amb una subvenció del 75% de l’import pel Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*