Inici Destacats Calaf inaugura la segona Agro Alta Segarra

Calaf inaugura la segona Agro Alta Segarra

COMPARTIR

La segona edició de l’Agro Alta Segarra va començar ahir al matí al municipi de Calaf amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. La fira reunirà dinou empreses d’arreu de Catalunya i també una de portuguesa.

Els pagesos podran fer demostracions de com funciona la maquinària agrícola sobre el terreny. És una de les poques fires de la Catalunya Central que té aquest valor afegit.

La consellera va destacar durant la seva passejada per l’Agro Alta Segarra el dinamisme de la fira: “Ha d’afavorir l’interès dels joves perquè vegin que el primer sector és capdavanter, dinàmic i innovador. L’Agro Alta Segarra ha dinamitzat la visió que el sector primari té futur i que, per tant, els joves poden desenvolupar-hi el seu projecte de vida.”

La Generalitat ha traslladat a Calaf les jornades de conreu extensiu d’hivern, que es van desenvolupar al llarg d’ahir al matí. Els pagesos van poder assistir a dues ponències que exposaven temes d’actualitat, com són el pagament de la declaració única agrícola i l’assegurança agrària davant les condicions climàtiques d’aquest any.

L’alcalde de Calaf, el republicà Jordi Badia, va valorar molt positivament la presència de l’Agro Alta Segarra a Calaf i va reconèixer que “Calaf és agrícola i el futur social i econòmic implica reconèixer-ho”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*