Inici Societat Calaf implanta un sistema de control de coloms

Calaf implanta un sistema de control de coloms

COMPARTIR

La setmana passada, l’Ajuntament de Calaf, a través de l’empresa ZooEthics, va instal·lar dos dispensadors d’alimentació per al control de la població de coloms en llocs estratègics de Calaf, una a l’antiga fàbrica Saina i un al campanar.

Els aparells subministren blat de moro recobert amb nicarbazia, un fàrmac anticonceptiu, per frenar la natalitat dels coloms i disminuir-ne així la població.

Aquest mesura de control ja s’aplica a més d’una trentena de municipis de Catalunya i ha tingut molt bons resultats, ja que en un període de quatre anys fa que es redueixi fins a un 70% la plaga d’aquestes aus.

Mètode anticonceptiu responsable

El fàrmac que se subministra als coloms és una espècie de blat de moro recobert de nicarbazina, una substància anticonceptiva que impedeix l’ovulació en les aus femelles.

Els dispensadors d’aquest producte escampen cada dia una quantitat concreta de pinso, aproximadament uns 8 grams per a cada colom, durant l’estació reproductora de les aus, que va de març a octubre.

Aquest tractament durant 7 dies a la setmana suprimeix totalment la posta d’ous dels coloms i és reversible, ja que quan es deixa d’ingerir recuperen progressivament la fertilitat.

Tot i que els dos dispensadors estan situats en llocs on no poden accedir els ciutadans -i per tant, no hi ha risc ni per a les persones ni per les seves mascotes- l’empresa ZooEthics garanteix que aquest producte és totalment segur tant per la salut dels coloms, com també per la d’altres animals, persones o medi ambient.

Per arribar a ser tòxic es necessitaria ingerir més de 750Kg/dia en el cas dels coloms, 30 kg/dia en el cas d’un gat o 150 kg/dia en el cas d’un gos.

Per altra banda, no posa en risc el medi ambient ni la salut de les persones, ja que la quantitat de nicarbazina que excreta una població de coloms tractada és almenys 100 vegades inferior al límit indicat en la normativa europea vigent en matèria de risc ambiental.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*