Inici Societat Calaf, Igualada i Piera mostren a les xarxes socials el rebuig als...

Calaf, Igualada i Piera mostren a les xarxes socials el rebuig als maltractaments a la gent gran

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’ Institut Català de la Salut, la Fundació Sanitària Sant Josep, amb el suport de, la Fundació Privada Àuria, i els mitjans de comunicació, han organitzat per segon any consecutiu, accions de sensibilització en el “Dia Mundial de la Presa de Consciència contra els Maltractaments a les Persones Grans” que es va commemorar el passat dissabte 15 de juny.

Fruit de la Comissió Tècnica de Seguiment de la Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació davant els maltractaments a les persones grans, va néixer una subcomissió on professionals de les diferents entitats han treballat per visibilitzar el silenciat fenomen dels maltractaments a les persones grans.

Enguany, les accions que es van proposar giraven entorn la iniciativa de promoure l’etiqueta #15dejunyanoia #maltratomayores a les xarxes socials d’Internet, a fi de donar visibilitat aquest fenomen i sensibilitzar la població.

Per tal de donar empenta aquesta idea, el passat dissabte 15 de juny, professionals i membres del Consell de la Gent Gran de l’Anoia van estar presents al Mercat Municipal de la Masuca d’Igualada, al Mercal Municipal de Calaf i al Mercal Municipal de Piera. A allà, es podien trobar photocalls on poder-se fer fotografies per, posteriorment cada persona penjar-la a la seva pròpia xarxa social acompanyada dels hashtags proposats. Tanmateix, també es van repartir prospectes sobre els tipus de maltractaments existents i amb consells de com prevenir-los.

Val a dir que aquests photocalls han estat dissenyats i elaborats pel grup de persones grans de la Fundació Privada Àuria; valor afegit que s’ha volgut transmetre tenint en compte les diferents formes d’envellir que existeixen.

Els centres residencials, centres diürns i entitats de persones grans de l’Anoia, també s’han adherit a aquesta proposta per reivindicar el dret de les persones grans a viure dignament. Per aquest motiu, des del 3 de juny es va informar a usuaris i usuàries, així com també a les famílies, de la iniciativa i van penjant fotos amb els Pohotocalls i les seves etiquetes corresponents a les seves pròpies xarxes socials.

L’Anoia fomenta des del 2009 diferents accions adreçades a la protecció de les persones grans del territori: creació d’una comissió per abordar les situacions de maltractament a les persones grans i l’elaboració de la “Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans” (2017), entre altres accions.

La inquietud dels professionals davant d’aquest fenomen el qual cada vegada hi ha més dades, fa possible poder avançar en la detecció, l’abordatge i l’eradicació d’aquest tipus de situacions. Així doncs, agrair el compromís d’aquests professionals així com també a les entitats per fer possible la commemoració d’aquest dia, especialment a les persones grans i als ens locals.

FER UN COMENTARI

*